Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Pitolicie hipolicie - wersja z repozytorium stable. Może padły ci ciastka, może używasz innych dodatków do filman i trafiłeś na ich limity (a z tego co widziałem potrafią je dość szybko wyczerpać).
[Obrazek: gTNewFal.png]
Na przyszłość staraj się zgłaszać zgodnie z zasadami zgłaszania błędów - masz w mojej stopce linka bezpośredniego.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

do filmana mam tylko fanfilm, nie wiem jakie są limity, ale oglądam często gęsto (nie wiem czy zawsze biorę filmana, ale najczęściej), ciastka aktualizowałem kilka razy już i nic się nie zmieniło, niczego w sumie nie robiłem, jednego dnia źródła były kolejnego już nie

wersja Kodi - Coreelec 21 , z loga Kodi (21.3 (21.3.0)
wersja FanFilm - 2026.05.21.2

3. nie znajdywanie źródeł ciastkowych np
- Castle Rock, 1x01
- the Chalet/Dom w górach, 1x01
coś co teoretycznie bankowo powinno mieć
- Matrix (cda, obejrzyjto, filmyonline, ekino - brak ciastkowych)

log z próby wyszukania źródel do 1x1 Castle Rock By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
wersja Kodi - Coreelec 21 , z loga Kodi (21.3 (21.3.0) - poza tematem - przerzuciłbym się na k22 na coreelc - mimo że alpha to stabilne, szybsze i więcej źródeł na FanFilm. Ze względu na ograniczenia ISA - wielu scraperów nawet nie póbujemy już robić pod k21
Faktycznie na k21 filman coś nie znajduje - znowu problem z ciasteczkiem i cichym wyjątkiem (podziękujmy ekipom od stremio i ich lewym wtyczkom - na szczęście udało się dogadać i z tej metody się wycofujemy w przypadku Filmana - fix już jest, ale czeka na wydanie bety. Beta będzie dziś/jutro - stable za kilka dni)
Cytat:coś co teoretycznie bankowo powinno mieć
teoretycznie to nie wiadomo - trzeba samemu sprawdzić na danym serwisie czy są
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - 0
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - 0 wyników
ten drugi to samo
Z pustego w tym przypadku nie naleję

Co do filmów i seriali - prosiłem o podawanie linków do TMdb - naprawdę nie zamierzam zgadywać który to serial/film, z którego roku
k21 - linux:
[Obrazek: edQvOppl.png]
[Obrazek: 6UyNYbLl.png]
Pokaż wyszukiwanie dla Matrix - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Coreelec się zaktualizuje do kolejnego gdy będzie informacja o dostępnej aktualizacji.
Castle Rock jest jedno i je przecież wyszukałeś, to po co linki podawać. The chalet (plus polski tytuł) tez jedno.

Mam takie same wyniki na Matrix jak Ty (bez ciastkowych). WIększości seriali w tym momencie na fanfilm nie obejrzę, brak ciastkowych źródeł, ekino nie działa, pewnie podziała taki serial, który by miał źródło na zwykłym cda.

to Kodi 22 wg gogla nie jest jeszcze oficjalne i stabilne, jakaś wczesna faza. Po kiego grzyba ludzie robią zmiany we wtyczkach czy gdziekolwiek pod nieoficjalne i niestabilne jeszcze Kodi, żeby ludzie nie mieli źródeł aż Kodi bedzie stabilne i bedzie akutualizacja?
Odpowiedz
> to po co linki podawać

A może po to, żeby było jednoznacznie i żeby nie trzeba było zgadywać? Chyba, że szkoda Twojej energii na podawanie. Zupełnie jak naszej na szukanie.

> żeby ludzie nie mieli źródeł

Trafiłeś w sedno. Dokładnie taki jest cel FanFilm. Cały wysiłek w to wkładamy. Więc nam się udało. Możesz nam pogratulować.
Odpowiedz
(30-05-2026, 01:50 PM)wyborca napisał(a): Castle Rock jest jedno i je przecież wyszukałeś, to po co linki podawać. The chalet (plus polski tytuł) tez jedno.
Nie chcesz - nie podawaj, ale nie oczekuj pomocy w takim razie. Ja nie zamierzam zgadywać czy jest jeden czy kilka seriali - nie od tego jestem. To tobie zależy na zlokalizowaniu problemu. Wyobraź sobie że listy testowe z których korzystamy mają po kilkadziesiąt seriali (nie licząc anime) i naprawdę nie mam zamiaru zgadywać o który z 4 seriali które dla Castle Rock zwraca tmdb ci chodzi (to że tytuł pasuje i w tym przypadku trafiłem - nie oznacza że chodzi ci o ten serial),

Co do Matrix - nie zrozumiałem twojej wypowiedzi - zrozumiałem że na tych stronach które podałeś ci nie znajduje. Po wysłaniu ciasteczek z cda-hd/zaluknij/filman - działa (kodi21 i wersja z repozytorium stable) - nie ma logów o które cię poprosiłem = nie ma problemu. Ekino - problem z resolverem - ale to trzeba zgłosić do gujal
[Obrazek: U9CVXQCl.png]

Filman (seriale) już wyjaśniłem - będzie fix w kolejnej becie (choć teraz Filman przepuścił mnie na ciastkach świeżych - tu jak mówiłem walczą z dostępem dla współdzielonych kont i stremio - przez co w kółko są lekkie zmiany - rano też trafiłem że nie działa)

Jeżeli chcesz pomocy - podawaj linki do tmdb (tak, nawet w przypadku matrix) + link do serwisu na którym ci nie znajduje danego materiału (link do strony w danym serwisie z danym materiałem) - jest ponad 50 scraperów - przetestowanie wszystkich, bez dokładnych danych co do materiału jest niemożliwe. Zależności jest setka - czym dokłądniej podasz tym lepiej.

Cytat:WIększości seriali w tym momencie na fanfilm nie obejrzę, brak ciastkowych źródeł, ekino nie działa, pewnie podziała taki serial, który by miał źródło na zwykłym cda.
Nie zamierzam zgadywać co to jest większość seriali, szukać w fanfilm i zgadywać czy nie działa ci ten czy inny serial jeśli nie podasz mi konkretnych namiarów. Nie chcesz podawać linków, dokładnych danych = nie ma problemu. Dostałeś info że filman będzie poprawiony, inne ci wyjaśniłem.

Co do kodi 22 - nie zrozumiałeś - większość serwisów zaczyna wprowadza dystrybucję materiałów przez strumień HLS/m3u - i tu natrafiamy na problemy z ISA które w kodi 21 jest od ponad roku nieaktualizowane i po prostu wielu materiałów nie jest w stanie odtworzyć.
Odpowiedz
REKLAMA:

ale co nie chce nie podawaj, po co mam podawać źródło do serialu, który jest jeden jedyny o tym tytule?? dodatkowo, który sam wrzuciłeś by pokazać jakie ma źródła, czyli wiesz jaki, jakie nia ma logów? przecież wkleiłem link do loga Big Grin

nie wpiszę wszystkich seriali, więc logiczne że skracam do "większość", dwa w zupełności wystarczą (inne mają taki sam efekt). I ponawiam po co dawać linka do serialu, którego sam dałeś wynik wyszukiwania wcześniej?

(30-05-2026, 02:19 PM)rysson napisał(a): > to po co linki podawać

A może po to, żeby było jednoznacznie i żeby nie trzeba było zgadywać? Chyba, że szkoda Twojej energii na podawanie. Zupełnie jak naszej na szukanie.

> żeby ludzie nie mieli źródeł

Trafiłeś w sedno. Dokładnie taki jest cel FanFilm. Cały wysiłek w to wkładamy. Więc nam się udało. Możesz nam pogratulować.

- znał ten serial i pokazał wyniki jego wyszukania, to po co linki?

- nie wiem jaki jest zamysł żeby robić wtyczki do wersji, której nie będzie jeszcze przez kilka miesięcy i żeby nie działało już teraz na OFICJALNEj wersji
Odpowiedz
> - nie wiem jaki jest zamysł żeby robić wtyczki do wersji, której nie będzie jeszcze przez kilka miesięcy i żeby nie działało już teraz na OFICJALNEj wersji

Podam Ci oficjalne miejsce gdzie trzeba zgłosić braki w ISA: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Cytat:po co mam podawać źródło do serialu, który jest jeden jedyny o tym tytule??
Bo API tmdb zwraca nam 4 seriale - w tym przypadku zgadłem że ci chodzi o ten serial. Analizując musimy mieć dokładne dane - bo nie wiemy czy problemem jest:
1. błąd w TMdb/TMdb API
2. błąd w analizie odpowiedzi z TMdb API
3. błędny opis materiału na stronie TMDB (tak, zdarza się)
4. błędny opis na stronach serwujących linki

Jak już powiedziałem - nie chcesz nie podawaj.
Odpowiedz
To trzeba było powiedzieć, że to nieistotne, że podałeś zrzut tego serialu i źródła i mam udawać, że nic nie widziałem i mimo to dać linka.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

I dalej.. wysłałem log, to nie wiem dlaczego piszesz, że nie wysłałem Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości