Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(05-06-2026, 12:53 PM)coffee napisał(a): W jaki sposób mogę pozbyć się podwójnych pozycji z źródła Plex? Tzn. jestem połączony z serwerem, który posiada dany film i Fanfilm zawsze pokazuje dwie pozycje z Plexa, gdzie tylko jedna działa prawidłowo.
To twój plex musi coś nie tak zwracać. U mnie na testowym zwraca pojedyncze pozycję.

Bez dostępu do konkretnego plex niewiele mogę pomóc.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Proszę jeszcze o poradę nie wiem co zrobiłem ale jak włączę jakis film , serial nie ma znaczenia mam czarny obraz z dźwiękiem i w zasadzie kończy się zawiechą i wyrzuca mnie z kodi całkowicie
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Za odtwarzanie odpowiada kodi a nie Fanfilm. My tylko dostarczamy dane. Bez logów niewiele da się sprawdzić... Musiałby po wywaleniu kodi wysłać kodi.old.log
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Jak to zrobić to może tu jakoś wrzucę
Odpowiedz
Android folder może się różnić w zależności od urządzenia:
/data/org.xbmc.kodi/cache/temp/
/sdcard/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp/
/storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp/

I szukać kodi.old.log

Ale w androidzie może być problem z dostępem do tych plików.

Ok - jest jeszcze ta metoda:
1. Otwórz Menedżer plików w Kodi.
2. Kliknij „Dodaj źródło”.
3. Kliknij <brak>.
4. Wprowadź: special://home

Dzięki temu zobaczysz wszystkie ścieżki używane przez Kodi, w tym katalog główny.
Wejdź do folderu temp, znajdź plik kodi.log.old, skopiuj go np. na pendrive i podeślij nam.
Odpowiedz
Może takie coś
Odpowiedz
REKLAMA:

Kurcze - nic tam nie ma. Jeszcze raz. Włącz logi programisty w FanFilm. Wywołaj błąd - wyszukaj film, zacznij odtwarzać. Jak wywali i kodi na nowo się uruchomi - nie rób nic tylko dostań się do kodi.old.log
Odpowiedz
Mam ten folder kodi.old.log tylko nie mam jak tego przenieś na dysk USB pilotem od miboxa
Odpowiedz
Na jednym panelu masz otwarty folder kodi a na drugim otwórz dysk USB. A potem menu kontekstowe i wybierz kopiuj
Odpowiedz
To ja mam jeszcze raz kwestię co do tampermonkey i cookies do zaluknij - wydaje się że wszystko zrobione jak w instrukcji: zainstalowane rozszerzenie tampermonkey w Chrome, skrypt jest w nim zainstalowany. Wchodząc na strone zaluknij pokazuje się przycisk FanFilm na dole po prawej, wszystko jak opisane tylko... na koniec nie ma źródeł w zaluknij w FanFilm... sam FanFilm pokazuje komunikat "received cookies" ale jak wejść do ustawień wtyczki, to przy Zaluknij, linia CF Cookie jest pusta. Ta niżej (User agent) nie, ale CF Cookie nic nie pokazuje - coś chyba poszło nie tak?

Już znalazłem - kluczowe jest to ustawienie "Allow scripts to access cookies" - jak nie jest na "All" to nie działa Wink
Zostawiam zapytanie na wypadek jakby ktoś inny też w to wdepnął
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: mirass68, 13 gości