Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Przed minutą wyszła aktualizacja. Jest w repozytorium - musiałeś trafić na moment aktualizacji samego repozytorium.

Drobny fix w samym repo

Podziękowali: servisco2
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(22-06-2026, 02:32 PM)Tomek napisał(a): W repozytorium STABLE i BETA wersja 2026.06.15.3:
— hotfix —
- fix uwierzytelniania trakt

Fix powinien naprawić także błąd z pozycjami w menu.
Przy próbie instalacji po 80% wyskakiwał błąd. reinstalacja kodi  pomogła. wszystko działa jak należy. Dzięki
Odpowiedz
Tak - był mały problem z repozytorium - źle się jeden plik wgrał - nie trzeba było reinstalować - restart kodi powinien pomóc
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Witam.

Mam problem z wtyczką upnext-1.1.9+matrix.1 w Fanfilm. Nie potrafię jej zmusić do wczytania następnego odcinka serialu, brak komunikatu o następnym odcinku.
Nie wiem czy robię coś nie tak. Wyszukuję serial włączam odcinek i na zakończenie odcinka brak monitu o wczytanie następnego odcinka.

Włącz integrację z UpNext jest zaznaczona.
Odpowiedz
Pierwsze pytanie - masz prawidłowo ustawione czasy dla materiałów - domyślnie są bardzo krótkie?
Poza tym - brak logów = nie ma problemu
Podaj logi (programisty) - z odpalenia serialu, po chwili przewinięciu bliżej końca - i poczekaniu aż dojdzie się do czasu ustawionego w dodatku Up Next

Będzie fix w kolejnej becie - mała poprawka spowodowała że nie działa z Up Next z oficjalnego repozytorium kodi - ale dalej działa z pozostałymi
Odpowiedz
W repozytorium BETA wersja 2026.06.23.0:
— scrapery —
- fix plex/jellyfin/rapideo/nopremium/twojlimit/xt7/tb7
- nowy scraper vixscr [EN]
- usunięcie goatapi
— core —
- fix detekcji języków/napisów
- fix Up Next

Podziękowali: wbak1102
1
Odpowiedz
REKLAMA:

UpNext działa tylko z opcją [odtwórz z tego miejsca] ale nie działa automatycznie gdy:
domyślna akcja po wyszukaniu źródeł [autoodtwarzanie] - zaznaczone
Automatycznie wybieraj kolejne pozycje z listy do odtwarzania - zaznaczone
Odpowiedz
Przyjrzymy się - ale najprawdopodobniej nie ma możliwości żeby, zadziałał przy automatycznym odtwarzaniu. Jest to sytuacja w której przy kolejnej próbie odtwarzania wysyłany jest ponownie sygnał do upnext - i jest on ignorowany - bo przed chwilą taki sam sygnał został wysłany. Takie już jest działanie samego Up Next (przynajmniej tego oryginalnego który jest w repozytorium kodi) - dostępne w sieci forki działają pod tym względem z tego co kojarzę lepiej.
Obie te funkcje - automatyczne odtwarzanie po wyszukiwaniu źródeł oraz automatyczne wybieranie kolejnej pozycji z listy są dość problematyczne i szczerze mówiąc od dawna zastanawiamy się nad ich usunięciem.
Odpowiedz
Ok - będzie fix na autoodtwarzanie i przy okazji na upnext.
Wytłumacz to:
UpNext działa tylko z opcją [odtwórz z tego miejsca]
chodzi o wybór z CM w Kodi? U mnie na k21 i k22 działa normalnie - przez zwykłe enter na odcinku - na domyślnych ustawieniach. Musisz pokazać logi dokładniej.
Odpowiedz
Hej będzie dodane nowy premium hosting jest nowy od xt7 czyli gb7
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości