Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Na początku, to dodałbym troszkę przecinków...
Tak, będzie dodany.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

W wersji BETA 2026.06.23.0: Upnext już działa normalnie.

Podziękowali: Tomek
2
Odpowiedz
Dziękuję bardzo za odpowiedź - feedback jest mega ważny.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Mała prośba. Jak byłaby taka możliwość, to prosiłbym o dodanie jako źródeł dla anime (kolejność losowa):
Agregatory:
anime-odcinki.pl
ogladajanime.pl
naszeanime.pl

Strony grup fansuberskich (mają wideo na swoich stronach)
maousubs.pl
miorosubs.com
makisubs.pl
lycoris.cafe
nanasubs.com.pl

ps. Onlajny to zło, ale komuś może się przydać.
Odpowiedz
Zobaczę co się da zrobić, choć przyznam szczerze że anime to dla mnie jakiś koszmar....
Część z tych stron już próbowaliśmy dodać - ale bez skutku. Nie pamiętam teraz co było problemem. Ale sprawdzimy
Odpowiedz
Przejrzałem - jest kilka problemów:
- naszanime za CF - nie wiem czy warto się w to bawić
- anime-odcinki - 90% albo martwe źródła albo nie obsługiwane przez resolver
- maousubs.pl - to samo
Pozostałe analizuję - poza tymi które dopisałeś... ale słabo to widzę - większość albo martwe źródła albo bez obsługi przez resolver - wydaje mi się że obecnie mamy dość mocno i tak temat anime rozwinięty
Odpowiedz
REKLAMA:

@Tomek 

Można by się zapytać, czy nie mają jakiegoś API.
Zwłaszcza bezpośrednio grupy fansuberskie. Część byłaby pewnie chętna na współpracę.
Odpowiedz
API to jeden problem, drugi jest taki że hosty na które wrzucają nie wszystkie są obsługiwane przez resolver (zaś tworzenie własnych pod konkretne rozwiązania to dość dużo roboty)
Co do api - z anime jest spory problem z formą nazewnictwa - mocno to ogarnąłem przez kitsu i podobne - ale i tak w kołko natrafiamy na jakieś problemy.
Natomiast co do tego że są chętni na współpracę - mamy troszkę inne doświadczenia z nimi (nie mówię o tych konkretnych ale ogólnie o światku anime/drama) - najczęściej nie odpowiadają na nasze zapytania, a w przypadku innych "powiązanych/zaprzyjaźnionych projektów" po próbie kontaktu zaczynali wymyślać większe blokady. Zabawa w kotka i myszkę. Natomiast - jeśli masz jakieś kontakty (a coś mi mówi że masz) - to odezwij się na PW do mnie - coś pomyślimy.
Wybierz mi z tych co podałeś 1-2 takie "pewniaki" - moją listę do testów masz tutaj:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
nie wiem czym jest problem jakiś z wyszukiwaniem w Filman czy FanFilm ale do poprzedniego update tego nie było, a mianowicie:
Chce obejrzeć serial Duchy/Ghosts US, wyszukuje S02E01 i znajduje ale serial to inny serial bo to wersja Brytyjska
krótko obejrzeć: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
a dostaje: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
@Tomek
Nie wiem czy Lycrois nie będzie najłatwiej. U nich poza wersją streamingową masz plik mkv i mp4 (nie zawsze jest dostępny plik mkv)
Przykładowo dla The Apothecary Diaries (2023) (wydali tylko sezon 2).
176301 to ID z AniList.co

Link do pliku mkv do odcinka 1 będzie wyglądać tak.

Wersja mp4 w 1080p

Wersja mp4 w 720p
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 5 gości