Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
@artmiecz - ale przecież masz teraz cos lepszego - Następne odcinki - czyli pokazuje ci kolejne odcinki do obejrzenia - gotowe do kliknięcia - nie musisz wchodzić w serial
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Chciałem sprawdzić ta wersję. Wyczyściłem kodi do zera. Wgrywam owy plik i o całej? Bo nie mam jak go wł.
Odpowiedz
Ale co wygrywasz? Nie wygrywasz żadnych plików. Instalujesz repozytorium a z repozytorium wtyczkę i tyle.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(06-07-2026, 03:15 PM)Tomek napisał(a): @artmiecz - ale przecież masz teraz cos lepszego - Następne odcinki - czyli pokazuje ci kolejne odcinki do obejrzenia - gotowe do kliknięcia - nie musisz wchodzić w serial

Spoko to jest bardzo przydatna funkcja, ale jak z FF korzysta więcej niż jedna osoba np 3 i oglądamy te same seriale, ale na "wyścigi" a ja zwykle na końcu to mamy rozjazd w dziale "następny odcinek", włączasz następny i okazuje się że już dwa przegapiłeś, można wejść najpierw w historię i tam dochodzić co jest Twoje co innych "oglądaczy", ale często jest tak że to jednak ja jestem liderem i wtedy jazda do "następny odcinek" albo przez szczegóły do folderu z serialem lub sezonem.
Dlatego łatwiej i przyjemniej było by móc od razu wejść w folder z danym serialem (zwłaszcza jeżeli oglądasz kilka seriali naprzemiennie) i po kolei przelecieć kafelki, przeczytać krótki opis odcinka (przypominający który widziałem i co było w poprzednim) i trafić bez pudła. Dodatkowo oczywiście fajnie jest zerknąć na szybko jakie jeszcze inne oglądam i na jakim jestem etapie.
Mogło by to wyglądać tak:
Historia/Filmy
Historia/Seriale - po wejściu - katalogami i podkatalogami Serial/Sezon (z widoczną ilością obejrzanych odcinków) w  kolejności od ostatniego
Historia/Seriale odcinki - to co jest teraz.

Pisze to już nie pierwszy raz (chyba drugi Smile, dlatego jeżeli ktoś jeszcze uważa że mogło by to się przydać nich się odezwie, jeżeli nikt nie widzi takiej potrzeby, to autorzy rozważcie to po raz ostatni i zróbcie jak uważacie, jakoś przeżyję ten deficyt. 

A co do - Możliwości wykorzystania do tego natywny funkcji Kodi (biblioteka). post wyżej - to jak to ewentualnie zrobić.
Odpowiedz
[Obrazek: 03lXIrwl.jpeg]
[Obrazek: HxA3ahLl.jpeg]

W bibliotece możesz porobić sobie takie widoki. Wszytko zależy od skin i chcecie zabawy. W fan film trzeba włączyć ustawienia ->biblioteka --> włącz bibliotekę.

Warto włączyć synchronizację przy starcie i aktualizacje biblioteki co ... Godzi

Biblioteka może działać lokalnie lub sieciowo i wtedy masz synchronizacja na wszystkich urządzeniach taka sama (wymagany serwer mariadb)

---
Edit. 

W twoim przypadku przydało by się powtórzyć użytkowników i wtedy każdy by miał swoją listę historię itd.
1
Odpowiedz
Historia to zupełnie co innego - pokazuje co ostatnio oglądałeś i tyle. Nie może pokazywać kolejnych - bo to co innego.

Będzie to co chcesz , ale nie teraz jeszcze (musimy czekać na złączenie kilku rzeczy) - czyli że wchodząc w "Następny odcinek" będziesz miał wybór czy ma ci pokazać odcinek, sezon czy serial (przełączane przez const, domyślnie na odcinku).

Możesz tez sobie te seriale dodać do Wlasnej listy - i z niej utworzyć widget w skórce.

Natomiast temat biblioteki jest zbyt rozległy żeby go tu omawiać. Najprościej - włącz obsługę biblioteki w FanFilm, skonfiguruj ją (np wg tego poradnika - dość stary - ale podstawy wciąż aktualne: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.). Następnie możesz sobie przez skórkę dodawać widgety jakie chcesz, ustawiać własne listy itp itd - tysiące możliwości.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(06-07-2026, 03:15 PM)Tomek napisał(a): @artmiecz - ale przecież masz teraz cos lepszego - Następne odcinki - czyli pokazuje ci kolejne odcinki do obejrzenia - gotowe do kliknięcia - nie musisz wchodzić w serial
Tak, wiem, korzystam, super sprawa. Dzięki

Wysłane z mojego SM-A266B przy użyciu Tapatalka
1
Odpowiedz
To nie było do ciebie tylko do artmiecza, ale fajnie że się podoba
1
Odpowiedz
Czy te zmiany w API Trakt, mogą objawiać się także tym, że obecnie na liście filmów mam mnóstwo pozycji które obejrzałem a nie są oznaczone jako obejrzane. Wygląda na to że oznacza tylko ostatnie 100 filmów z listy obejrzanych. W samym trakt wszystko wygląda ok.

Wysłane z mojego CPH2747 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Ciężko powiedzieć - nie ma logów = nie ma problemu...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
logi (pełne programisty) + ponowna autoryzacja Trakt.

BTW - po to jest wersja beta żeby to sprawdzić i dać nam odzew czy na becie też ma się problemy
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości