Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
tak - jeśli był trakt - to postępy nie były zapisywane w bazie kodi tylko brane z trakt bezpośrednio.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

No i git. Dzięki za pomoc i rozwianie wątpliwości. To nie tak, że "boję się" trakt, mam swojego homelaba i staram się co mogę odciąć od zewnętrznych dostawców. A w trakt nie siedziałem i nie klikałem filmów do list działał tylko jako ewentualna kopia postępów w razie reinstalacji a skoro mogę mieć to samo z bazą na własnym serwerze to już go nie potrzebuje.
Odpowiedz
Był jakiś dodatek do kodi który pozwalał pobrać historię z trakt i wgrać ją na bibliotekę kodi - ale już nie pamiętam - musiałbym w zasobach poszukać

AI mi pomogło:
Cytat:Dodatek script.trakt utrzymuje statusy obejrzenia zsynchronizowane w obie strony między Kodi a Trakt. Zanim go odinstalujesz: wejdź w jego ustawienia, wymuś ręczny sync (Trakt → Kodi), poczekaj aż przeleci całą bibliotekę, a potem wywal dodatek. Statusy zostają zapisane lokalnie w MyVideos*.db i przeżyją usunięcie Trakta.
Kodi Wiki

Haczyk: działa tylko dla pozycji fizycznie obecnych w bibliotece Kodi, dopasowanie idzie po ID — filmy identyfikowane są przez TMDb ID lub IMDb ID. Wszystko, co oglądałeś przez wtyczki streamingowe poza biblioteką, nie ma odpowiednika w MyVideos i nie da się tego tak oznaczyć.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Można by dodać nowe fajne serwisy z filmami serialami i anime

1
1
Odpowiedz
Ale ty se jaja z nas robisz, prawda? Bo nawet nie chciało ci się sprawdzić, prawda?
Beta: 2026.07.21.0
— scrapery —
- nowy scraper maxvod.tv [PL]
- nowy scraper nflixtv.cc [EN]

a By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. jest już od 9 miesięcy
Następnym razem proponuję w ogóle sprawdzić co obsługuje FanFilm zanim rzucisz co można dodać.

W repozytorium STABLE wersja 2026.07.23.1:
2026.07.23.1
— scrapery —
- nowy scraper novahd [EN]
— core —
- poprawa obsługi katalogów kodi

2026.07.21.3
— core —
- poprawa działania skryptu TM dla netmirror (wymaga aktualizacji skryptu)

2026.07.21.2
— scrapery —
- netmirror - wymagany kod z netmirror.gg/tv (w ustawieniach bądź za pomocą skryptu TM)
— serwisy —
- poprawa stronnicowania trakt

2026.07.21.1
— gui —
- fix tłumaczeń

2026.07.21.0
— scrapery —
- fix animezone, shinden
— resolvers —
- fix wrzucaj
- add upn to custom resolvers
- enable abbys

Podziękowali: Rena86
1
Odpowiedz
Ok teraz tak. FanFilm ostatnia wersja stable, kodi i sama wtyczka postawione na nowo, baza danych mariadb na serwerze wyczyszczona, żadnych bibliotek ano nic takiego tylko fanfilm. Po obejrzeniu filmu, odcinka nie oznacza jako obejrzany i nawet gdy chce to zrobić ręcznie też nie oznacza. Gdy wybiorę film, odcinek serialu którego nie oglądałem to manualnie mogę go oznaczyć jako obejrzany. Wyczyściłem wszystko bo okazuje się że nie synchronizuje mi postępów między urządzeniami mimo podania adresu tej samej bazy.

Odpowiedz
REKLAMA:

Włącz logi programisty - to za mało co pokazałeś.
Spróbuj obejrzeć materiał, a potem na jakimś innym oznaczyć ręcznie.
Najprawdopodobniej jakiś problem z dostępem do bazy danych - prawa zapisu lub coś w tym stylu - ale bez pełnych logów nie ogarniemy

BTW - czemu nie chcesz do tego wykorzystać trakt który świetnie robi to co chcesz osiągnąć?
BTW2 - szykujemy się do podłączenia MDBlist
Odpowiedz

Po obejrzeniu nie oznaczyło jako obejrzane po podwójnej ręcznej próbie też nie oznaczyło, dopiero następny odcinek nie odtwarzany dodało ręcznie jako obejrzany. Co do zapisu w bazie raczej powinno działać bo z biblioteką wbudowaną w kodi nie było problemu. Fanfilm nawet nie oznacza że jakiś film czy serial jest w trakcie oglądania. I tak zdaje sobie sprawę że to wynika z serwera i zewnętrznej bazy bo normalnie (lokalnie) wszystko działało ale skoro już jest taka możliwość to niech działa jak należy.

EDIT:
Gdy mam już na dwóch urządzeniach kodi połączone z bazą to gdy na jednym urządzeniu z fanfilm zaznaczę ręcznie, że obejrzane to pojawia się na drugim ale gdy po usnięciu zainstaluję na czysto i wkleję plik advancedsettings.xml nawet przed instalacją fanfilm to nic nie przywraca. Bez problemu działa tylko biblioteka wbudowana kodi.
Odpowiedz
Na czym masz ta mariadb postawioną? Docker ?
Po wyczyszczeniu Maria db stworzyłeś użytkownika nowego? Log z mariadb się przyda czy kodi się łączy 

Enter the following commands:
Type in: CREATE USER 'kodi' IDENTIFIED VIA mysql_native_password USING PASSWORD('kodi123#'); and press return
Type in: GRANT ALL ON *.* TO 'kodi'; and press return
Type in: flush privileges; and press return
Odpowiedz
(25-07-2026, 07:16 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. jest już od 9 miesięcy
Następnym razem proponuję w ogóle sprawdzić co obsługuje FanFilm zanim rzucisz co można dodać.

W repozytorium STABLE wersja 2026.07.23.1:
2026.07.23.1
— scrapery —
- nowy scraper novahd [EN]
— core —
- poprawa obsługi katalogów kodi

2026.07.21.3
— core —
- poprawa działania skryptu TM dla netmirror (wymaga aktualizacji skryptu)

2026.07.21.2
— scrapery —
- netmirror - wymagany kod z netmirror.gg/tv (w ustawieniach bądź za pomocą skryptu TM)
— serwisy —
- poprawa stronnicowania trakt

2026.07.21.1
— gui —
- fix tłumaczeń

2026.07.21.0
— scrapery —
- fix animezone, shinden
— resolvers —
- fix wrzucaj
- add upn to custom resolvers
- enable abbys
Ale wiesz ze nie każdy może używał twojej wersji moda? Używałem cały czas całkiem innego, dodałem to źle już.. Chcesz być dobry to nie pasuje..
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: ariwald, noya, 1 niewidocznych użytkowników, 5 gości