Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
W repozytorium BETA wersja 2026.08.10.3:
— core —
- hotfix odczytu bazy danych

Podziękowali: wbak1102
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

@marioland na przyszłość dokładniej opisuj propozycje. Będzie nam łatwiej się kłócić wewnętrznie i szybciej podejmować decyzje.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
W repozytorium STABLE wersja 2026.08.10.3:
2026.08.10.3
— core —
- hotfix odczytu bazy danych

2026.08.10.2
— scrapery —
- poprawa parowania Netmirror z skryptu TM

2026.08.10.1
— gui —
- dodanie parowania Netmirror do menu narzędzia

2026.08.10.0
— scrapery —
- nowy scraper Cineby [EN]
- usunięcie martwych scraperów: nflixtv, hdmovix, dulo [EN]
- fix webstreamer
- fix obsługi kodu OTP w netmirror

2026.08.05.0
— scrapery —
- nowy scraper anime MioroSubs [PL]
- nowy scraper drama KissKH [EN]
- fix external Crunchyroll
- fix external - wykrywanie wersji językowych
- fix cda, maxvod, starekino
- fix netmirror, dodanie pewnych zabezpieczeń
- drobne poprawki: ekinotv, tb7_xt7, goojara
— core —
- upnext - poprawa wykrywania kolejnych odcinków.
- fix obsady w szczegółach

Podziękowali: servisco2
1
Odpowiedz
1= Po ostatniej aktualizacji listy IMDB przestały działać (i na tv i na komórce). We własne listy jest "brak treści do wyświetlenia". Tu nie ma akurat autoryzacji, wpisuje się numer profilu i nic więcej (tak jest zresztą w każdej wtyczce).
Kodi na tv 21.3 Omega (najaktualniejsze)
Kodi na komórce 21.2 (najaktualniejsze) - tutaj czysta instalka i tylko fanfilm
Fanfilm stabilna aktualna
Jeśli to tylko /ja/ tak mam to dorzucę loga.

2= dlaczego netmirror jest nagle angielski? tzn źródła są tylko eng, zwykle było tylko pl (czyli z napisami, lektorem itp)
Odpowiedz
1. Nie ma logów = nie ma problemu. Nic nie było ruszane w tej części od kilku wydań. Najprawdopodobniej samo IMDB coś zmieniło
2. jeśli nie wprowadzisz kodu OTP to netmirror łapie tylko niektóre produkcje EN.
Po wpisaniu kodu łapie także produkcje z Multi
[Obrazek: 5hmluOrl.png]
Odpowiedz
(15-08-2026, 12:58 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

= mignęło mi jakieś OTP podczas wyszukiwania ale nie wiem co to i skąd to, to trzeba przed każdym filmem dodawać? mignęła informacja o ważności kilka minut. Na razie tyle co mi reddit (od wątków kodi po malwarowe) znalazł to aby tego nie robić i, że to syf haha Jest w ogóle cały wątek o samym "Netmirror exposed". Z tego co widzę wszystko się zaczęło 2 miesiące temu, i ludzie są osrani, apki bankowe też.
Odpowiedz
REKLAMA:

1. Co do IMDb – od pewnego czasu zmiany na stronie są bardzo mocne. Między innymi w adresie profilu nie ma już jawnie widocznego ID użytkownika. Obecny błąd polega na tym, że IMDb zaczęło wymagać konkretnego User-Agenta zamiast domyślnego. Co do tego że inne wtyczki działają... my korzystamy z innej metody niż inne wtyczki - my nie parsujemy ich strony bezpośrednio tylko w troszkę inny sposób, omijając inne ograniczenia na które oni trafiają (np. ilość pozycji na listach, ilość list, stronnicowanie). Także to, że na innych wtyczkach działa nic nie wnosi. W kolejnej becie będzie na to fix, razem z kilkoma innymi poprawkami związanymi z IMDb (m.in. wyciąganie ID użytkownika przez skrypt Tampermonkey). Możliwe, że docelowo konieczna będzie też autoryzacja ciasteczkiem – niestety, bez niego IMDb czasem po prostu blokuje IP przy większej ilości zapytań, ciasteczko zabezpiecza ten problem (ale też dodaje więcej możliwości - m.in. dodawanie/usuwanie materiałów do swoich list na IMDb/tworzenie nowych list - ale to w kolejnej becie). Sam moduł IMDb był u nas ostatnio modyfikowany chyba w czerwcu.

2. Co do NetMirror — od wersji 2026.07.21.2 wymagany jest kod OTP, informacja jest w changelogu (jest też help w ustawieniach), wystarczy go przeczytać. Sam kod zresztą był wymagany do działania już dużo wczesniej ale udawało go się pobierać zdalnie. Nie trzeba go podawać przed każdym filmem, tylko raz na 21–22h. Jeśli kod nie zadziała, pojawi się komunikat. Kod można wpisać ręcznie w menu narzędzia, przez ustawienia albo przez skrypt TM (sam kod OTP pobierasz ze strony netmirror.gg/tv).

Aplikacja NetMirrora na androida od początku była mało bezpieczna — my nie korzystamy z niej w żaden sposób: nie wywołujemy jej, nie wymagamy instalacji, nie korzystamy z jej metod. Zresztą i tak by się nie dało, bo praktycznie żaden z devów nie używa Kodi na Androidzie, a robimy tę wtyczkę głównie na systemy na których sami działamy. Android i Windows jest niestety sporym utrapieniem (ale to się skończy wraz z kodi 22). Co do tego, co na Reddit zaś piszą - to w dużej mierze wysryw AI na niczym nie oparty - tylko na podejrzeniach. Sam scraper jest niezależny od systemu, nie wymaga zewnętrznych aplikacji itp... . Kod OTP jest potrzebny wyłącznie do uzyskania tokenu generowanego po ich stronie. To, co pobiera FF, to zwykły strumień HLS. Bez tokenu nie złapie poprawnego strumienia wideo i tyle. Bez tokenu łapie tylko niektóre EN.
Odpowiedz
Cześć.
Czy z repozytorium stable wszystko jest ok?
Nie chce mi się połączyć i nie mogę zainstalować wtyczki Fanfilm
Odpowiedz
Wszystko jest w porządku. Nie ma logów = nie ma problemu.
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości