Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Nie ma logów nie ma problemu. Podanie kodu QR nie jest podaniem logów. Masz jasno podane jak masz je wygenerować i jak masz je podać. Włącz logi programisty, dodaj serial do biblioteki, wygeneruje logi i podaj linka a nie fotkę z której mam coś przepisać. Co do oznaczenia - wejdź w serial i oznacz go ręcznie a następnie podaj logi. Korzystasz z trakt. Sprawdź czy tam ten serial masz oznaczony.

Sprawdź czy przez inną wtyczkę nie próbowałeś dodać tego serialu i czy czasem nie masz włączonego opcji w FF 'unikaj tworzenia zdupliowanej zawartości". Wtedy ff tworzy strukturę folderów ale nie dodaje odcinków które już masz w bibliotece.

Nie podałeś linka do serialu na tmdb. Naprawdę nie zamierzam zgadywać o który dokładnie chodzi.

Także jeszcze raz, dokładnie i na spokojnie. Link do logów klikalny. Skoro tobie się nie chciało go przepisać, to nam tym bardziej nie zależy na tym.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(27-08-2026, 03:39 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Serial: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Ok - przyjrzymy się. U nas działa, więc musimy zejść głebiej.

Patrząc na logi:
[FanFilm][service][ff/libtools.py:469][LibTools._add_show] Library check is disabled, adding all episodes for tt12327578.
2026-08-27 17:23:51.305 T:15594    info <general>: [FanFilm][service][ff/libtools.py:416][LibTools._write_episode] Entering _write_episode for S01E01.
2026-08-27 17:23:51.306 T:15594    info <general>: [FanFilm][service][ff/libtools.py:421][LibTools._write_episode] Attempting to write episode S01E01.
2026-08-27 17:23:51.318 T:15594    info <general>: [FanFilm][service][ff/libtools.py:424][LibTools._write_episode] Successfully wrote episode S01E01.
2026-08-27 17:23:51.318 T:15594    info <general>: [FanFilm][service][ff/libtools.py:416][LibTools._write_episode] Entering _write_episode for S01E02.
pliki są zapisywane... to tak jakby samo kodi przy scrapowaniu ci je odrzucało - masz je na pewno w ścieżce zapisu (nie wchodź przez bibliotekę tylko przez menedźera plików np.)

@RaWil masz wiadomość na PW - musimy pewne testy u ciebie odpalić.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Cześć. Mam kolejnego babola. Przy wyszukiwaniu źródeł dowolnego materiału pokazuje komunikat błąd logowania do tb7. Pomimo komunikatu pokazuje źródła z tb7 i wszystko działa normalnie, transfer pobiera, film można oglądać.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

W logu próba odpalenia By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Ok zerkniemy. najprawdopodobniej jedno z wyszukiwań równoległych się wykrzacza na twojej sieci.

Nie instalowałeś czasem FanFilma na jakieś forki starej wersji?
Odpowiedz
(29-08-2026, 09:58 AM)Tomek napisał(a): Ok  zerkniemy.  najprawdopodobniej jedno z wyszukiwań równoległych się wykrzacza na twojej sieci.

Nie instalowałeś czasem FanFilma na jakieś forki starej wersji?

Świerza instalka.

No i w Fanfilm dalej mi nie pokazuje stanu obejrzenia z Trakt na serialach. W filmach pokazuje, w serialach nie. Mam tak na dwóch urządzeniach, na obu świeża instalka bety. Co mam naklikać przed zrobieniem logów żeby szło wyłapać?
Odpowiedz
REKLAMA:

[Obrazek: sdr5VcDl.png]
Odpowiedz
Poczekaj na kolejną betę. To będzie dość przełomowa ale mocno eksperymentalna wersja, część rzeczy które zmieniliśmy dotykają twoich problemów, więc możliwe że się uda je rozwiązać.
Odpowiedz
@Tomek 

Informacyjnie.
Desu-online się zakmyka z dniem 31 sierpnia

Cytyje komunikat
Cytat:Desu-Online – małe ogłoszenie
No i stało się. Z dniem 31.08 strona Desu-Online zostaje wyłączona. Nie oznacza to jednak, że całkowicie znikamy. To, co jeszcze będzie się u nas działo, przenosimy tutaj, na Discorda. Będzie to nasze główne miejsce kontaktu i dalszego funkcjonowania społeczności.

Powód zamknięcia strony jest w sumie taki, jakiego można się było spodziewać. DMCA i automaty zajmujące się prawami autorskimi z czasem zaczęły blokować już nie tylko konkretne materiały, ale nawet rzeczy pokroju kategorii, tagów czy stron sezonów. Doszliśmy więc do momentu, w którym dalsze utrzymywanie serwisu w obecnej formie zwyczajnie przestało mieć większy sens.

Trochę szkoda, bo Desu-Online przez lata było przede wszystkim grupą ludzi tłumaczących anime dla innych fanów anime. Niestety wygląda na to, że w dzisiejszym internecie dla takich projektów jest coraz mniej miejsca.

Tak czy inaczej — dzięki wszystkim, którzy przez ten czas korzystali ze strony, oglądali nasze tłumaczenia, komentowali, zgłaszali błędy albo po prostu gdzieś tam z nami byli.

31.08 gasimy stronę, ale społeczność zostaje.
Odpowiedz
Thx za info. Uwzględnimy to w kolejnej becie...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: mirass68, 13 gości