Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Witam

Mozliwe ze zrodla z nie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.dzialaja poprawnie
Szukalem "trouble man" fanfilm znalazl to wszystkie zrodla przepatrzalem zadno sie nie wlaczylo.

ale wszedlem na ta strone i jedno zrodlo z reklamami zadzialalo. 

Moze sie log przyda jezeli to problem jest z fanfilmem. 
Film obejzany wiec ze tak powiem dla mnie juz problemu nie ma Tongue

Android TV + Windows 11 - Kodi Omega 21.2

#Log z Windows 11 Kodi (Od wlaczenia FanFilm do bledu po wlaczeniu linka 
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(06-09-2026, 01:28 PM)Tomek napisał(a):
(06-09-2026, 09:57 AM)wbak1102 napisał(a): U mnie dalej nie działa.
Jest już OK. DZIĘKI
Kiedyś były dzieci NEO... Teraz mamy erę FB..
To super że się podzieliłeś z nami co zrobiłeś że jest ok. Przykro mi bardzo, ale każde twoje kolejne zgłoszenie pozostanie bez odzewu. Nie szanujesz nas, ja nie muszę się pochylać nad twoimi problemami.
Nie wiem o co ci chodzi z tym szacunkiem.
1
Odpowiedz
@wbak1102 - to już nie moja wina - ani nie moja sprawa - olałeś kompletnie kwestię logów, nie podałeś co zrobiłeś że działa. To jest właśnie brak szacunku do osób które poświęcają czas na rozwiązywanie problemów. Rzucasz jakieś hasełka niczym nie poparte (brak logów) potem piszesz że już działa (nie podając co zmieniłeś) a u nas kilka osób marnuje na twój problem swój czas... Przykro że tego nie rozumiesz.

@Lukasz1793 - niekompletny log - a więc nie ma problemu. Ile razy można prosić o kompletne logi - bez tego nie jesteśmy w stanie odtworzyć problemu - możemy tylko zgadywać. Może my też zaczniemy dawać tylko fragmenty odpowiedzi i rozwiązań? Rozwiązanie jest proste musisz w ustawieniach przestawić.... (...) i wtedy będzie działać. jakie pytanie taka odpowiedź.

Nie wszystkie linki z maxvod da się odtworzyć w kodi. Część odpada na resolverze, część na błędach w ich stronie (tu akurat nad czymś pracujemy). Nie ma możliwości wykrycia które są nieosiągalne na etapie wyszukiwania.

W repozytorium BETA wersja 2026.09.06.1:
2026.09.06.1
— scrapery —
- fix maxvod - część hostów
— core —
- fix procesu biblioteki
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
W repozytorium Stable wersja 2026.09.06.1:
2026.09.06.1
— scrapery —
- fix maxvod - część hostów
— core —
- fix procesu biblioteki

2026.09.06.0
— core —
- fallback na odczyt starych ustawień biblioteki

2026.09.03.0
— scrapery —
- nowy scraper Filmu [EN]
- fix maxvod
— core —
- fix zapisu plików do biblioteki na niektórych systemach

2026.08.31.1
— scrapery —
- fix ninateka
- fix filman
— core —
- fix wykrywania braku Widevine

2026.08.31.0
— gui —
- fix komunikatów o ciasteczkach/logowaniu
— scrapery —
- nowy scraper CineSU [EN]
- nowy scraper FluxTV [EN]
- nowy scraper RiveStream [EN]
- nowy scraper MovieBox [EN]
- nowy scraper 4KHDHub [EN]
- usunięcie Cineby [EN]
- usunięcie Dessu-online [PL][anime]
- połączenie vidzee z dahmermovies
- fix xt7/tb7/gt7, fix odczytu plików w bibliotece
- fix filman
- fix netmirror - lepsza obsługa kodu OTP
- fix sesji w kilku scraperach
- fix webstreamer
- fix dahmermovies - wymaga ciasteczka z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
— core —
- poprawa odczytu/zapisu stanu oglądania/historii w lokalnej bazie kodi
- fix IMDb - wymaga skorzystania z skryptu TM celem zalogowania na swoje konto, bądź uzyskania ID innych użytkowników
- naprawa własnych list, ocen IMDb
- domyślne włączenie wszystkich darmowych scraperów
- nowy system dodawania elementów do biblioteki - oparty na listach poszczególnych serwisów.
- poprawa zapisywania plików strm
- poprawa odtwarzania plików AVI
- poprawki w tłumaczeniach

Opis szczegółów -> By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: marioland, servisco2
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
W repozytorium Beta wersja 2026.09.06.2:
2026.09.06.2
— scrapery —
- fix jellyfin/jellycon
— core —
- fix webserwerai
1
Odpowiedz
Hej, nie wiem czy to ostatnia wersja FF, czy może TMDB bo kilka dni nie uruchamiałem Kodi. Ale FF nie startuje. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Ok. Sprawdzimy.
Odpowiedz
Ok. To coś u ciebie. Nie udało nam się zduplikować błędu, natomiast inne wtyczki też ci sypią mega errorami, w tym request. Masz na pewno prawa zapisu w android dla kodi?
Odpowiedz
Dzięki za weryfikację, uprawnienia do odczytu zapisu wydają się ok. Ale to firetv i generalnie ten temat mocno uciążliwy. Możliwe , że to z powodu skórek od ivarbrand (Altua, Nimbus) bo choć szybkie po ich insttalacjiiałem 2 razy powrót z automatu do ustawień początkowych i skórki Estuary bez mijej ingerencji. Postawie Kodi od nowa i potwierdzę czy problem bedzie występował.

Edycja:
czysta instalacja rozwiązała problem.
Odpowiedz
Używam już dość długo Kodinerds - "Maven's Kodi-Builds für Android" w wersji Piers 22 i do tej pory po wszystkich aktualizacjach FanFilm dziaal bez problemu. Po aktualizacji Kodinerds z 12.09.26 FanFilm przestał się uruchamiać.
Środowisko:
  • Kodi 22.0-BETA2 / 21.90.802
  • Kodinerds build: f98dcea46c
  • Python: 3.14.6
  • FanFilm: 2026.09.06.2
  • Android TV, Sony Bravia
Według ChataGPT  w logu błąd pojawia się przy ładowaniu FanFilm w pliku:
plugin.video.fanfilm/lib/ff/item.py
na definicji klasy:
class FFActor(Actor, metaclass=_FFMetaClass):
Błąd:
TypeError: metaclass conflict: the metaclass of a derived class must be a (non-strict) subclass of the metaclasses of all its bases
Wygląda więc na niezgodność z Pythonem 3.14 używanym w aktualnym Kodi 22/Kodinerds.
FanFilm nie dochodzi do normalnego uruchomienia — błąd występuje już podczas importowania modułu.
W załączeniu pełny log.
kodinerds22log.txt
Rodzaj pliku: .txt
Ilośc pobrań: 5
Rozmiar: 68.76 KB
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Wotblitz1992, 5 gości