Więc tak - wersja 3.4.1 była zainfekowana - ponieważ znajdowała się w wielu repozytoriach zbiorczych, została podniesiona wersja do 3.4.2 żeby u wszystkich nastąpiła aktualizacja.
Werjsa 3.4.2 jest z tego repozytorium (i jest "zassana" przez repo CHERRY): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Natomiast patrząc na różnice pomiędzy wersją 3.4.2 ściągniętą z repo cherry a wersją 3.40 z oficjalnego repo kodi to brak jest różnic w kodzie - poza podbiciem wersji oraz komentarzem w changelog:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Jak widać na zrzucie (sorki że z windowsa ;
) różnica jest w addon.xml, changelog oraz w tym że z oryginalego pliku 3.4.0 z repo kodi ktoś nie usunął plików pyo - ale to nie ma znaczenia.
BTW - fajnie widzieć że nie tylko ja przeglądam pewną grupę na reddit
W dobrym miejscu szukasz - a takich ludzi nam potrzeba.
Podziękowali: Wilodecki
Werjsa 3.4.2 jest z tego repozytorium (i jest "zassana" przez repo CHERRY): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Natomiast patrząc na różnice pomiędzy wersją 3.4.2 ściągniętą z repo cherry a wersją 3.40 z oficjalnego repo kodi to brak jest różnic w kodzie - poza podbiciem wersji oraz komentarzem w changelog:
Cytat:Version 3.4.2
* see: v3.4.1;
this is to overwrite malicious 'script.module.simplejson-3.4.1'
Version 3.4.1
!! do NOT use Gaia's fake 3.4.1 version;
-> includes Cryptocurrency-mining malware:
=> 'script.module.python.requests'
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Jak widać na zrzucie (sorki że z windowsa ;
) różnica jest w addon.xml, changelog oraz w tym że z oryginalego pliku 3.4.0 z repo kodi ktoś nie usunął plików pyo - ale to nie ma znaczenia.BTW - fajnie widzieć że nie tylko ja przeglądam pewną grupę na reddit
W dobrym miejscu szukasz - a takich ludzi nam potrzeba.Podziękowali: Wilodecki
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.