20-07-2019, 06:09 AM
Nie potrzebna jest opcja zamknij kodi. W coreelec nie da się zamknąć kodi (w sumie się da, ale wtedy tylko przez SSH odpalisz), bo coreelec to tylko system pod kodi.
Ty potrzebujesz zabawy z ustawieniami cec. Wejdź w System -> urządzenia wskazujące -> akcesoria -> CEC adapter i rozejrzyj się po opcjach. Nie pamiętam teraz która dokładnie, ale chyba 2-3 mówi czy wyłączyć tv przy wyłączaniu boxa.
Przy okazji... Ja boxa nie wyłączam w ogole. Zużycie prądu tak znikome że szkoda czasu. A wygoda wielka.
Pamiętaj też że jak wyłączysz boxa w coreelec to pilotem go nie odpalisz.
Podziękowali: heniek-997
Ty potrzebujesz zabawy z ustawieniami cec. Wejdź w System -> urządzenia wskazujące -> akcesoria -> CEC adapter i rozejrzyj się po opcjach. Nie pamiętam teraz która dokładnie, ale chyba 2-3 mówi czy wyłączyć tv przy wyłączaniu boxa.
Przy okazji... Ja boxa nie wyłączam w ogole. Zużycie prądu tak znikome że szkoda czasu. A wygoda wielka.
Pamiętaj też że jak wyłączysz boxa w coreelec to pilotem go nie odpalisz.
Podziękowali: heniek-997
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.