22-01-2020, 06:33 AM
Rockchip odpada od razu - używasz malinki, więc masz na pewno swoje przyzwyczajenia, wymagania, wygody (SSH+ własne skrypty, funkcje - a na tym to i Android słabo działa), a więc Android też cię będzie wkurzał jak zobaczysz jak marnotrawi zasoby i jakie ma ułomności... Przy twoich zastosowaniach coreelec się spisze idealnie.
Proponuje - stabilnie - coś na s905x2 + coreelec - emulację odpalisz, wszystko działa (netflix,hbo,nc+go w kodi) - ja korzystam z zestawu w stopce - sprawuje się idealnie, polski dystrybutor, fajnie z gwarancją działają. Owszem - tego boxa można kupić o połowę taniej u przyjaciół z Chin. Emulacja działa, używam paru skryptów z których korzystałem na malince. Coreelec to rakieta w porównaniu do czegokolwiek na androidzie a i możliwości ma większe (entware+bash+python w zestawie)
Mniej stabilnie - ale to lada moment się zmieni - s905x3 - są już wersje testowe coreelec i działają też dobrze - kwestia pewnie miesiąca dwóch aż wyjdą stabilne..
Co do s922x niech się @mjw wypowie jak to działa z coreelc.
Co do pilota - coreelec+HDMI-CEC w telewizorze i używasz pilota od TV
W razie czego dokupujesz jakiś z klawiaturką (choć u mnie leży i się kurzy - obsługuję tylko tym z TV)
Natomiast czemu na AndroidTV nie odpalisz Fanfilmu - działa tam normalnie.
Proponuje - stabilnie - coś na s905x2 + coreelec - emulację odpalisz, wszystko działa (netflix,hbo,nc+go w kodi) - ja korzystam z zestawu w stopce - sprawuje się idealnie, polski dystrybutor, fajnie z gwarancją działają. Owszem - tego boxa można kupić o połowę taniej u przyjaciół z Chin. Emulacja działa, używam paru skryptów z których korzystałem na malince. Coreelec to rakieta w porównaniu do czegokolwiek na androidzie a i możliwości ma większe (entware+bash+python w zestawie)
Mniej stabilnie - ale to lada moment się zmieni - s905x3 - są już wersje testowe coreelec i działają też dobrze - kwestia pewnie miesiąca dwóch aż wyjdą stabilne..
Co do s922x niech się @mjw wypowie jak to działa z coreelc.
Co do pilota - coreelec+HDMI-CEC w telewizorze i używasz pilota od TV
W razie czego dokupujesz jakiś z klawiaturką (choć u mnie leży i się kurzy - obsługuję tylko tym z TV)Natomiast czemu na AndroidTV nie odpalisz Fanfilmu - działa tam normalnie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...