@michaił u mnie działa. 
Zrobiłem to tak:
Zapisujemy plik po czym wpisujemy komendę:
I działa wyłączanie i włączanie na obu systemach. A i jeszcze plik remote.conf wcześniej wrzuciłem do głównego folderu na karcie pamięci: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. po pobraniu trzeba rozpakować

Zrobiłem to tak:
- Świeża instalacja -> ustawienia -> coreelec -> hardware -> injecrt bl301 Blod włączyć ( By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
- połączenie przez SSH :
systemctl stop kodisystemctl stop eventlircdir-keytable -u
- Otrzymałem:
Received IRMP code: remotewakeup='0xa659ff00', decode_type='0x0', remotewakeupmask='0xffffffff'
- Edytowałem config.ini
# # IR setup # Setup a custom keycode to wake the N2 from suspend or poweroff # You can stop kodi and eventlircd and use "ir-keytable -u" to obtain a compatible u-boot # IR keycode # This setting will require a injected bl301 blob. # remotewakeup='0xa659ff00' # # decode_type can be one of the following: # NEC='0x0', DUOKAN='0x1', TOSHIBA='0x2', RCA='0x3', RC5='0x4', RC6A='0x5', NEC_TOSHIBA_2IN1='0x6', # NEC_RCA_2IN1='0x7', RCMM='0x8', NEC_RC5_2IN1='0x9', NEC_RC5_2IN1='0xa', RC6='0xb' # This setting will require a injected bl301 blob. # decode_type='0x0' # NEC # # remote power key mask: # Some IR protocols implement a toggle bit, this can be ignored by the "and" mask: # RC5='0x37ff', RC6='0x1effff', RC6A='0xffff7fff' # This setting will require a injected bl301 blob. # remotewakeupmask='0xffffffff' #
Zapisujemy plik po czym wpisujemy komendę:
sync && rebootI działa wyłączanie i włączanie na obu systemach. A i jeszcze plik remote.conf wcześniej wrzuciłem do głównego folderu na karcie pamięci: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. po pobraniu trzeba rozpakować
![[Obrazek: a015.gif]](https://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/a015.gif)
Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.