W najnowszym hyperion.ng parametr black powoduje że dalej mi się palą lampki, z pomocą przychodzą tu ustawienia jasności (50 - to 50% w ustawieniach - można sobie samemu dopasować):
hyp_on.sh:
hyp_off.sh:
A więc analogicznie:
Crontab:
A skrypt wygląda tak:
- u mnie się wyłącza bez problemu - ale na forum coreelec był temat - ponoć mają poprawić...
Podziękowali: Amfidiusz
hyp_on.sh:
hyperion-remote -L 50hyp_off.sh:
hyperion-remote -L 0A więc analogicznie:
Crontab:
0 6 * * * /storage/.kodi/addons/service.hyperion.ng/bin/hyperion-remote -L 0
0 19 * * * /storage/.kodi/addons/service.hyperion.ng/bin/hyperion-remote -L 50A skrypt wygląda tak:
# -*- coding: utf-8 -*-
import xbmc
import os, sys, subprocess
op = subprocess.call(['hyperion-remote -l | grep \'brightness": 0,\''],shell=True,stderr=subprocess.STDOUT)
if op == 0: # found
xbmc.executebuiltin('Notification(Hyperion,Włączono podświetlenie,1000)')
os.system("hyperion-remote -L 50")
elif op == 1: # not found
xbmc.executebuiltin('Notification(Hyperion,Wyłączono podświetlenie,1000)')
os.system("hyperion-remote -L 0")
elif op > 1: # error
xbmc.executebuiltin('Notification(Hyperion,error,1000)')(27-06-2020, 08:47 AM)Amfidiusz napisał(a): Po aktualizacji Coreelec do wersji 9.2.3 Hyperion przestał się wyłączać razem z boksem. Przed aktualizacją po wyłączeniu z pilota podświetlenie też się wyłączało. Teraz będzie świecić nawet całą noc. Dopiero gdy odłączę zasilanie, to podświetlenie się wyłącza. W ustawieniach w przeglądarce nie widzę chyba opcji do tego. Próbowałem aktualizować Hyperiona w dodatkach, ale nic to nie dało. Mogę zrobić coś jeszcze?Sorki - dopiero teraz zauważyłem
- u mnie się wyłącza bez problemu - ale na forum coreelec był temat - ponoć mają poprawić...
Podziękowali: Amfidiusz
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.