To zależy co masz na zasilaczu - pewnie 5V i 2A czyli 5V*2A = 10W - więcej zasilacz nie da, bo i nie ma jak, wyliczymy więc maksymalne zużycie (w spoczynku musiałbyś podłączyć jakiś miernik żeby zobaczyć co tam pobiera)
Więc wracamy do 8 klasy podstawówki lub 1 liceum (nie pamiętam do której)
Moc (W) czyli 5V*2A = 10W
To na kilowaty - 10W:1000=0,01 kW
To razy 24h = 0,24kWh - czyli kilowatogodziny
teraz koszt prądu ~ 60gr za kilowatogodzinę (nie znam dokładnych cen, ja nie mam prądu w domu - posiłkowałem sie tym By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
0,24 * 0,60 = 0,144 zł za dzień...
To daje jakieś 52,56 zł rocznie, czyli około 4,38 zł miesięcznie
I to przy maksymalnym zużyciu prądu.
Więc wracamy do 8 klasy podstawówki lub 1 liceum (nie pamiętam do której)
Moc (W) czyli 5V*2A = 10W
To na kilowaty - 10W:1000=0,01 kW
To razy 24h = 0,24kWh - czyli kilowatogodziny
teraz koszt prądu ~ 60gr za kilowatogodzinę (nie znam dokładnych cen, ja nie mam prądu w domu - posiłkowałem sie tym By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
0,24 * 0,60 = 0,144 zł za dzień...
To daje jakieś 52,56 zł rocznie, czyli około 4,38 zł miesięcznie
I to przy maksymalnym zużyciu prądu.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.