Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z synchronizacją danych pod bazą
(31-12-2020, 09:57 AM)Tomek napisał(a): Czytałem to na forum Coreelec...
Więc tak - u mnie działa - laptop z ubuntu, komputer z Windows, Komórki z androidem, box z coreelec. Baza na serwerze postawiona. Wszędzie mam dostęp, wszędzie wszystko działa.
Z tego co rozumiem masz mariadb zainstalowane na boxie z coreelec, tak? Jeśli nie, to może warto sprawdzić czy z innych ip możesz się łączyć z bazą (ale na windows cię łączy...)

MariaDB jest na synology.

Z tego rozwiązania korzystam już od 4 lat. Ostatnio wzięło mnie na wymianę boxa i od razy zmianę kodi na najnowsze. Stara baza się wysypała (inne wersje kodi) i postanowiłem przy tej okazji przejść z MariaDB 5 na 10.

Z tą bazą działa mi x96max plus z CE, laptop na windows i kodi headless w kontenerze na synology. Rozstrzał systemów duży. Pliki advancedsettings.xml kopiowałem na każdy. Kodowania niby dobre. Wczoraj jeszcze wgrywałem na kartę czystą wersje ale nic to nie zmienia.

Może mi ktoś wrzucić cały swój spakowany plik advancedsettings.xml? Sprawdzę jakie ma kodowania i wrzucę go na testy do boxa. Zobaczę czy też zblokuje odświeżanie danych. Obecnie nawet bez dostępu do sieci, jak tylko plik jest wrzucony to od razu nie działa odświeżanie. 

Na forum CE też cicho w tym temacie.

ps. jak by ktoś strasznie chciał to mam małą instrukcje co i jak zrobić aby uruchomić bazę danych pod synchronizację kodi oraz instrukcję pod uruchomienie dockera z kodi headless na synology (podejdzie pewnie pod inne systemy). Obie nie za piękne i pod siebie robione, bo pamięć po latach słaba się robi.

OK jest progres.
Przestawiłem kodowanie pliku z ANSI na UNICODE i po restarcie nie blokuje się już aktualizacja danych.
Niestety jestem w pracy i nie mam z tego boxa dostępu do mojej bazy danych więc pewnie jutro to dopiero sprawdzę, czy działa.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Problem z synchronizacją danych pod bazą - przez azizi - 30-12-2020, 09:00 AM
RE: Problem z synchronizacją danych pod bazą - przez azizi - 31-12-2020, 10:09 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości