Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z synchronizacją danych pod bazą
Łap mój. Kodowanie mam UTF-8 (bez BOM), znaczniki końca lini LF - plik był kopiowany na każde urządzenie i ręcznie usuwałem tylko zbędne dla danego systemu rzeczy (ustawienia buforu).
BTW - w logu byłoby widać czy jest problem z odczytem tego pliku...

(31-12-2020, 10:09 AM)azizi napisał(a): ps. jak by ktoś strasznie chciał to mam małą instrukcje co i jak zrobić aby uruchomić bazę danych pod synchronizację kodi oraz instrukcję pod uruchomienie dockera z kodi headless na synology (podejdzie pewnie pod inne systemy). Obie nie za piękne i pod siebie robione, bo pamięć po latach słaba się robi.
Jasne... ja od pół roku robię poradnik dla Coreelec + Mariadb na odrębnym hoście... ale pamięć już nie ta...

BTW - kodi na coreelec jest czułe właśnie na kodowanie skryptów/końcówki linii oraz na tabulację - jeszcze za ramica po jednej aktualizacji przez 3 dni próbowaliśmy rozgryźć o co chodzi że cda nie działa... chodziło o końcówki linii w jednym ze skryptów py.

Załączone pliki
advancedsettings.xml.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 35
Rozmiar: 670 bajtów
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Problem z synchronizacją danych pod bazą - przez azizi - 30-12-2020, 09:00 AM
RE: Problem z synchronizacją danych pod bazą - przez Tomek - 31-12-2020, 10:30 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości