Niestety dalej lipa.
Kodowanie jest UTF-8 i znowu blokuje się odświeżanie.
Tylko przy UNICODE można skanować, ale wtedy tak jak by pliku wcale nie widział i wszystko robi się lokalnie.
@Tomek jakie masz zestaw znaków?
![[Obrazek: Bez-tytu-u.png]](https://i.ibb.co/bHFTKjm/Bez-tytu-u.png)
Skopiowałem jeszcze raz plik z boxa X96 i ma prawidłowe kodowania. Mimo tego nie działa na minim8s po przekopiowaniu.
Gdzie znajdę log i co można tam podejrzeć w związku z tym plikiem?
Katalog logfiles?
update
Dobrałem się do loga i wygląd to tak że nie mogę się podłączyć do bazy SQL. Plik advancedsettings.xml widzi i czyta, bo wyświetla jego zawartość w logu. Nie mam natomiast pojęcia czemu do tej bazy nie chce się połączyć. Hasło do bazy jest ukryte ale to chyba tak powinno być (w końcu to log).
Może ktoś zerknąć na ten log.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wszystko jasne. Powód bardzo prosty i przypadkiem się udało go znaleźć. Po którymś restarcie baza załapała ale po ponownym już nie.
Przypomniałem sobie, że jest taka opcja aby opóźnić start kodi ze względu na start sieci. Widomo wszystko jest po lanie więc ustawiłem:
Ustawienia->coreelec->siec->czekaj na sieć przed uruchomieniem kodi
Box załapał sieć, potem przeczytał plik konfiguracyjny i ruszyło.
Wgrałem kopie z X96 na Minim8s, przegrałem pliki konfiguracyjne i chodzi tak jak powinno
Dziękuję za pomoc.
Kodowanie jest UTF-8 i znowu blokuje się odświeżanie.
Tylko przy UNICODE można skanować, ale wtedy tak jak by pliku wcale nie widział i wszystko robi się lokalnie.
@Tomek jakie masz zestaw znaków?
![[Obrazek: Bez-tytu-u.png]](https://i.ibb.co/bHFTKjm/Bez-tytu-u.png)
Skopiowałem jeszcze raz plik z boxa X96 i ma prawidłowe kodowania. Mimo tego nie działa na minim8s po przekopiowaniu.
Gdzie znajdę log i co można tam podejrzeć w związku z tym plikiem?
Katalog logfiles?
update
Dobrałem się do loga i wygląd to tak że nie mogę się podłączyć do bazy SQL. Plik advancedsettings.xml widzi i czyta, bo wyświetla jego zawartość w logu. Nie mam natomiast pojęcia czemu do tej bazy nie chce się połączyć. Hasło do bazy jest ukryte ale to chyba tak powinno być (w końcu to log).
Może ktoś zerknąć na ten log.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Wszystko jasne. Powód bardzo prosty i przypadkiem się udało go znaleźć. Po którymś restarcie baza załapała ale po ponownym już nie.
Przypomniałem sobie, że jest taka opcja aby opóźnić start kodi ze względu na start sieci. Widomo wszystko jest po lanie więc ustawiłem:
Ustawienia->coreelec->siec->czekaj na sieć przed uruchomieniem kodi
Box załapał sieć, potem przeczytał plik konfiguracyjny i ruszyło.
Wgrałem kopie z X96 na Minim8s, przegrałem pliki konfiguracyjne i chodzi tak jak powinno

Dziękuję za pomoc.