01-02-2021, 06:30 PM
(01-02-2021, 07:43 AM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Czyli pobieram X96 Air.zip i go wsadzam na urzadzenie? Tylko tyle?
Jutro ma mi przywieść ten box z rana, na parę dni i będę chciał mu to jakoś ustawić u siebie. Jeszcze gdzieś wyczytałem, że można x96max+ zrootować i wyciagnąć plik remote, co by było najlepszym rozwiązaniem bo na pilocie miał zaprogramowane wyłączenie tv z pilota z tvbox.
(01-02-2021, 07:56 AM)Tomek napisał(a):Myszka była do poklikania jak to działa, bo nie miałem czasu. Wiadomo, że lepiej mieć wszystko na jednym(31-01-2021, 09:51 PM)themo napisał(a): W kodi (android) z tego co kojarzę to było 1920 ale na szaro jak i odświeżanie, coreelec nie było za dużo zmieniane, skórka podstawowa. A co do jakości oglądania tv programu jakiegoś to jednak jest różnica bo tak jak zauważyłem na andku są piksele, które się pojawiają co jakiś czas a na coreelec nie a to samo źródło. Dziwne ale jednak jestW tym nie ma nic dziwnego. Coreelec jest po prostu lepszy
Sprawdź jeszcze ustawienia - ustawienia - odtwarzacza "Dostosuj częstotliwość odświeżania" - powinieneś mieć Po uruchomieniu/zatrzymaniu i odhaczone "Synchronizuj odtwarzanie z wyświetlaczem"
To też może mieć wpływ na skakanie myszki...
A poza tym - nie lepiej jednym pilotem z TV obsługiwać? HDMI-CEC śmiga aż miło przecież... a to zawsze jeden kurzołap mniej na blacie

No i musze obczaić w czym problem, bo nawet dziś dzwonił i mówił, że mu programy tną na androidzie a na tym szło elegancko (ale że pilot nie działał to wyciągnąłem mu kartę, żeby się nie męczył z myszką).
Dzięki. Pozdrawiam