25-02-2021, 09:51 PM
Hej!
Trafiłam na to forum poszukując informacji o Kodi i polecanym sprzęcie.
Generalnie do tej pory używałam Kodi i różnych wtyczek (głównie Exodus) na PC, pod Windowsem. Tak się jednak złożyło, że stary telewizor się zepsuł i stanęłam przed koniecznością zakupu nowego. Przy okazji postanowiłam zakupić w końcu ten słynny TV BOX i cieszyć się Kodi na telewizorze.
W związku z powyższym chciałabym poprosić o rekomendację zarówno do BOXa, jak i telewizora.
BOX: to chyba wiadomo, najważniejsze, żeby był uniwersalny i pozwalał na w miarę bezproblemową instalację wtyczek i ich obsługę przez osobę średnio rozgarniętą technicznie
Oczywiście odtwarzanie też jest ważne
Liczy się bardziej jakość niż cena w tym wypadku. Co moglibyście zarekomendować?
TV: niezbyt duży, 40-42 cale, możliwie bezawaryjny. Tu mam problem z opisem, bo nie znam się na tym zupełnie. Nie mam dużego budżetu, powiedzmy, że ok. 2000 zł, może ciut więcej. Ważna jest dla mnie możliwość podłączenia pamięci USB i odtwarzania z niej bezpośrednio filmów (chociaż pewnie przez BOX też da radę to zrobić). Byłabym wdzięczna za rekomendację marki i modelu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z góry dziękuję. W razie czego odpowiem na dodatkowe pytania, jeśli coś źle opisałam.
A.
Trafiłam na to forum poszukując informacji o Kodi i polecanym sprzęcie.
Generalnie do tej pory używałam Kodi i różnych wtyczek (głównie Exodus) na PC, pod Windowsem. Tak się jednak złożyło, że stary telewizor się zepsuł i stanęłam przed koniecznością zakupu nowego. Przy okazji postanowiłam zakupić w końcu ten słynny TV BOX i cieszyć się Kodi na telewizorze.
W związku z powyższym chciałabym poprosić o rekomendację zarówno do BOXa, jak i telewizora.
BOX: to chyba wiadomo, najważniejsze, żeby był uniwersalny i pozwalał na w miarę bezproblemową instalację wtyczek i ich obsługę przez osobę średnio rozgarniętą technicznie
Oczywiście odtwarzanie też jest ważne
Liczy się bardziej jakość niż cena w tym wypadku. Co moglibyście zarekomendować?TV: niezbyt duży, 40-42 cale, możliwie bezawaryjny. Tu mam problem z opisem, bo nie znam się na tym zupełnie. Nie mam dużego budżetu, powiedzmy, że ok. 2000 zł, może ciut więcej. Ważna jest dla mnie możliwość podłączenia pamięci USB i odtwarzania z niej bezpośrednio filmów (chociaż pewnie przez BOX też da radę to zrobić). Byłabym wdzięczna za rekomendację marki i modelu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z góry dziękuję. W razie czego odpowiem na dodatkowe pytania, jeśli coś źle opisałam.
A.