Dziwne - u mnie bez problemu się instaluje na coreelec i wszystko działa.
ten fragment:
Wskazuje na błędne odczytywanie wersji dodatku, co wskazywałoby na problemy z plikiem bazy danych dodatków - bądź z tym co poniżej (dziwnym zbiegiem okoliczności rozwiązanie tego drugiego spowodowało że większość problemów u mnie zniknęła...)
Idąc dalej:
To miałem przy pierwszej wersji Coreelec z k19 (zresztą nie tylko ja: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.) - rozwiązanie jakie zastosowałem pomogło:
1. instalujemy normalnie Coreelec, zostajemy na języku EN!
2. instalujemy co tam używamy, skórki itp itd (przy okazji - co kilka instalacji dodatków robię restart bo kodi 19 ma problemy z odczytywaniem zainstalowanych ledwo co dodatków) Ja doinstalowałem jeszcze Locale z repo coreelec (ciężko mi powiedzieć czy to miało wpływ). NIE ZMIENIAŁEM JĘZYKA W KODI!
3. WYŁĄCZAMY i WŁĄCZAMY cały system (nie reboot, tylko pełne wyłączenie i pełne włączenie)
4. za pomocą SSH usunąłem katalog z ustawieniami coreelec:
/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.coreelec.settings/
5. Restart boxa
6. Wyskoczyły ustawienia Coreelec jak przy nowej instalacji - przeszedłem i od tego czasu działa, przeszło kilka aktualizacji i ciągle mam dostęp.
7. Instalujemy język PL w Kodi
Podziękowali: adrt8v
ten fragment:
2021-04-20 15:00:11.978 T:5123 INFO <general>: [FanFilm] b'######################### FANFILM ############################' (ENCODED)
2021-04-20 15:00:11.979 T:5123 INFO <general>: [FanFilm] b'####### CURRENT FANFILM VERSIONS REPORT ######################' (ENCODED)
2021-04-20 15:00:11.979 T:5123 INFO <general>: [FanFilm] b'### ERROR GETTING FANFILM VERSIONS - NO HELP WILL BE GIVEN AS THIS IS NOT AN OFFICIAL FANFILM INSTALL. ###' (ENCODED)
2021-04-20 15:00:11.979 T:5123 INFO <general>: [FanFilm] b'###############################################################' (ENCODED)Wskazuje na błędne odczytywanie wersji dodatku, co wskazywałoby na problemy z plikiem bazy danych dodatków - bądź z tym co poniżej (dziwnym zbiegiem okoliczności rozwiązanie tego drugiego spowodowało że większość problemów u mnie zniknęła...)
Idąc dalej:
ERROR <general>: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <class 'locale.Error'>
Error Contents: unsupported locale setting
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/kodi/addons/service.coreelec.settings/service.py", line 7, in <module>
import oe
File "/home/portisch/CE/CoreELEC/build.CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19/install_pkg/CoreELEC-settings-cb1ebe7512797581ccacc0061e2d899d110c3566/usr/share/kodi/addons/service.coreelec.settings/oe.py", line 86, in <module>
File "/usr/lib/python3.8/locale.py", line 660, in getpreferredencoding
File "/usr/lib/python3.8/locale.py", line 608, in setlocale
locale.Error: unsupported locale setting
-->End of Python script error report<--
To miałem przy pierwszej wersji Coreelec z k19 (zresztą nie tylko ja: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.) - rozwiązanie jakie zastosowałem pomogło:
1. instalujemy normalnie Coreelec, zostajemy na języku EN!
2. instalujemy co tam używamy, skórki itp itd (przy okazji - co kilka instalacji dodatków robię restart bo kodi 19 ma problemy z odczytywaniem zainstalowanych ledwo co dodatków) Ja doinstalowałem jeszcze Locale z repo coreelec (ciężko mi powiedzieć czy to miało wpływ). NIE ZMIENIAŁEM JĘZYKA W KODI!
3. WYŁĄCZAMY i WŁĄCZAMY cały system (nie reboot, tylko pełne wyłączenie i pełne włączenie)
4. za pomocą SSH usunąłem katalog z ustawieniami coreelec:
/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.coreelec.settings/
5. Restart boxa
6. Wyskoczyły ustawienia Coreelec jak przy nowej instalacji - przeszedłem i od tego czasu działa, przeszło kilka aktualizacji i ciągle mam dostęp.
7. Instalujemy język PL w Kodi
Podziękowali: adrt8v
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.