W wątku opiszę niektóre z możliwości personalizacji skórki Chroma (Kodi 18.9, 19 i 20).
Żeby dokonać zmian w wyglądzie i działaniu skórki należy wejść:
Ustawienia/Interfejs/Poziom ustawień ► Ekspercki
Następnie w Wygląd i działanie/Skóra/-Czcionki/Ubuntu (średnia)
Dalej w Ustawienia/Interfejs/Wygląd i działanie/Skóra/-Konfiguracja skóry:
Ogólne:
Przewijaj opis i recenzje ► ZAZNACZONE
Aktywuj manualne przewijanie fabuły i recenzji ► ZAZNACZONE
Pokazuj ikonę zamykania okna ► ZAZNACZONE
Podświetlaj pierwszą literę podczas przewijania ► ZAZNACZONE
Start:
Używaj pionowego menu startowego ► WEDŁUG UZNANIA (można zaznaczyć) Nie stosować w Kodi 19 i Kodi 20 pionowego menu startowego (menu pionowe co prawda działa, ale do zamknięcia Kodi trzeba wejść do bocznego lewego memu).
Pasek menu startowego domyślnie jest poziomy, z dużymi prostokątnymi miniaturami. Można przełączyć się do menu pionowego. Ja preferuję menu startowe poziome, gdyż menu poziome jest dla mnie wygodniejsze w użyciu.
Używaj domyślnego ekranu startowego ► ZAZNACZONE
Pokazuj półkę na ekranie startowym ► ZAZNACZONE
Motywy:
Z 8 motywów kolorów, jeden preferowany przez użytkownika do wyboru. W tym Bursztyn , skórka Chroma z motywem bursztynowym (złoto - żółty w różnych odcieniach)
W razie problemów z instalacją skórki, zalecane jest w takich przypadkach, ponawianie, aż do skutku prób instalacji skórki. W zdecydowanej większości przypadków, po kilku próbach zostaną zainstalowane wszystkie potrzebne zależne dodatki i skórka Chroma bez żadnego problemu będzie działać na Kodi 18.9 Leia.
Pozdrawiam
Żeby dokonać zmian w wyglądzie i działaniu skórki należy wejść:
Ustawienia/Interfejs/Poziom ustawień ► Ekspercki
Następnie w Wygląd i działanie/Skóra/-Czcionki/Ubuntu (średnia)
Dalej w Ustawienia/Interfejs/Wygląd i działanie/Skóra/-Konfiguracja skóry:
Ogólne:
Przewijaj opis i recenzje ► ZAZNACZONE
Aktywuj manualne przewijanie fabuły i recenzji ► ZAZNACZONE
Pokazuj ikonę zamykania okna ► ZAZNACZONE
Podświetlaj pierwszą literę podczas przewijania ► ZAZNACZONE
Start:
Używaj pionowego menu startowego ► WEDŁUG UZNANIA (można zaznaczyć) Nie stosować w Kodi 19 i Kodi 20 pionowego menu startowego (menu pionowe co prawda działa, ale do zamknięcia Kodi trzeba wejść do bocznego lewego memu).
Pasek menu startowego domyślnie jest poziomy, z dużymi prostokątnymi miniaturami. Można przełączyć się do menu pionowego. Ja preferuję menu startowe poziome, gdyż menu poziome jest dla mnie wygodniejsze w użyciu.
Używaj domyślnego ekranu startowego ► ZAZNACZONE
Pokazuj półkę na ekranie startowym ► ZAZNACZONE
Motywy:
Z 8 motywów kolorów, jeden preferowany przez użytkownika do wyboru. W tym Bursztyn , skórka Chroma z motywem bursztynowym (złoto - żółty w różnych odcieniach)
W razie problemów z instalacją skórki, zalecane jest w takich przypadkach, ponawianie, aż do skutku prób instalacji skórki. W zdecydowanej większości przypadków, po kilku próbach zostaną zainstalowane wszystkie potrzebne zależne dodatki i skórka Chroma bez żadnego problemu będzie działać na Kodi 18.9 Leia.
Pozdrawiam