(14-01-2022, 09:00 PM)Diseant napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Powyższe rozwiązanie nie dało nic tak samo na moim urządzeniu.
BTW. Czy ktoś sobie poradził z throttlingiem na s905x3? Precyzując na układach z serii x96 Air (SAVIO TB-S01 = x96 Air; nawet na płycie boxa widnieje dumnie napis x96
). Zauważalny throttling przy 75 stopniach na CPU. Już zmieniłem chłodzenie z mostka północnego z płyty MSI (gwarancja papa) jak i narobiłem wentylację (to seryjne chłodzenie to jakaś dziejowa porażka) lecz zastanawiam się nad umieszczeniem radiatora z jakiegoś starego zalegającego u mnie GPU. Jutro jadę po pastę termoprzewodzącą i będę kombinował dalej ale i tak zbiłem temperatury już o parę stopni
Jak tak patrzę na temat na portalu CoreELEC to ładne druciarstwa ludy robią ale działa. A jak działa a jest głupie to nie jest głupie.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Działa działa - na tym boxie można spokojnie działać, jedynie po poprawie chłodzenia. JA jeszcze dodatkowo ustawiałem procka na ondemand - co też skutkowało spadkiem temperatury
Tu masz moje rozwiązanie:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Procek - pasta - radiator od starego Raspberry - gumeczka która była chyba oryginalnie i dociśnięcie mocno. Dodatkowo - dziurki w obudowie od spodu + podstawka z klocków lego coby był prześwit powietrza
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.