(23-01-2022, 03:03 PM)jon1022 napisał(a): Dwa pytania odnośnie tego urządzenia:
1. Czy można użyć pamięci zewnętrznej poprzez jakiegoś HUBa USB, a jeśli tak to jaki system plików jest rozpoznawany - FAT32,NTFS,EXFAT ?
2. Czy jest dostępna opca "Auto frame rate switching" ?
Pozdrawiam
1. Kolega na innym forum pisał że przeciwieństwie do Fire Sticka 4K Max działa NTFS 8TB.
2. Nie ma AFR, w Fire Sticku 4K Max jest.
(23-01-2022, 09:53 PM)SoWhat napisał(a): Dzień dobry.
Czy ten stick obsługuje przesyłanie DTS? Chciałbym go podłączyć do amlitunera i właśnie na tym mi zależy. Na DTS-HD nie liczę, ale "Zwykły" by mi się przydał. I jeszcze zapytam dla pewności, Dolby Atmos działa bez problemu?
Pozdrawiam serdecznie.
DTS działa bez problemów, DTS HD, DTS HD MA działa ale do amplitunera podobno idzie jako zwykły DTS.
@Łonogrzmot nie masz wrażenia że dźwięk jest cichszy niż na innych urządzeniach? Mam Fire Stick 4K MAX i dźwięk jest i wyraźniejszy i głośniejszy na tych samych ustawieniach tv.
Druga sprawa jest jakiś problem z dopasowaniem wyświetlanego obrazu jeśli się zmienia ustawienia obrazu w sticku. Czasem zamiast obrazu mam potem śnieżycę jak z tv zeszłego wieku a czasem obraz co chwilę niknie i wskakuje jako Dolby Vision. Nie mam takich przygód z FireStick.
O braku AFR już pisałem ale Player.pl nie rozpoznaje też sticka jako urządzenie 4K przez co nie mamy dostępu do treści 4K. Wina player.pl czy Xiaomi?
I co u licha jest ten PatchWall że trzeba było mu dedykowany przycisk zrobić?
W ustawieniach Dolby Vision mamy:
Sink device-led
Source device-led
O co kaman?