(10-04-2022, 07:12 PM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. inny adres: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Bezpośredni link do zipa: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Powodów takiego stanu rzeczy jest kilka, ale główną ideą jest kontynuowanie pracy autora, czyli wsparcie dla Viaplay we wszystkich wersjach, a tych jest już dość sporo (polska, szwedzka, duńska, norweska, islandzka, holenderska, litewska). Sukcesywnie będą też dodawane pozostałe. Gdzieś po drodze to zostało zgubione, ponadto API delikatnie zaczyna się różnić (np. w Viaplay NL) od reszty i trzeba uwzględniać zmiany całościowo, a nie tylko pod jedną wersję.
Może powiedzcie że wasze wsparcie.
Mega na szkło parcie.
Autor porzucił wsparcie wtyczki dawno temu, Mariusz89B z braku czasu nie zajmuje się sprawą aktywnie. O ile mi wiadomo kwestie poruszane przeze mnie wyżej zostały z nim uzgodnione stąd sprawa jest jawna:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Z projektem Viaplay mam coś tam wspólnego od sierpnia zeszłego roku. Co do samego wsparcia, wszystkie poprawki obecnie aplikowane są spójne, bo testowane z wersjami skandynawskimi oraz litewską - Viaplay to nie tylko polski serwis. Jak ktoś posiada subskrypcje dla wielu wersji i chce zapewnić wsparcie wszystkim, nie ma przeszkód. Chyba raczej powinno cieszyć, że komuś się chce utrzymywać poprzeczkę na wysokim poziomie, nawet samo testowanie z tyloma wersjami nie jest łatwe. Jeśli Ty @Tomek, czy ktokolwiek inny chce coś wnieść do projektu, może dać swoje PR, zapewniam, że zostanie przetestowane i dołączone o ile coś wniesie pozytywnego dla rozwoju wtyczki. A jeśli chcecie rozwijać niezależnie fork Mariusz89B, to Wasza sprawa.
(10-04-2022, 08:29 PM)gothblack napisał(a): Mam pytanie czy na Kodi 18.9 tez jest szansa aby działało czy musze instalować jednak 19?? Nie wiem czy robie to ok. ale chyba tak i niestety kupa. Z pewnych powodów wolałbym zostać na starej wersji Kodi, ale za kilka dni dostaje Viaplay za free w abonamencie pewnej kabłówki i niestety mój TV oficjalnej aplikacji nie obsługuje. Prosze o info bo nie chce mi się tego za każdym razem uruchamiać z phona czy lapka. Pzdr.
Walczyłam do końca, bo też miałam Kodi 18, ale poddałam się i nic już nie testuję dla tej wersji. Gorąco polecam przejście na Kodi 19.