19-10-2022, 02:26 PM
(19-10-2022, 06:20 AM)dabroviec napisał(a):polecam play box 2 albo 3 mam takie 3 sztuki i polecam bardzo(18-10-2022, 09:08 PM)woland357 napisał(a): Więc kupno sprzętu co obsługuje 4k raczej mija się z celem.
Nic bardziej mylnego. Nie myśl, że skoro ten sprzęt obsługuje 4K, a Ty masz tylko FullHD to tego nie wykorzystasz. Takie boxy są wydajniejsze sprzętowo i większość z nich pracuje tak jak powinna. Z tego co czytałem o Mi Sticku to lubi się zacinać, trzeba go restartować itp., gdyby działał normalnie to byłby to dobry sprzęcik do FullHD, ale skoro ma takie problemy to nie nadaje się do użytku w ogóle.
Ja korzystałem z CANAL+ BOX 4K, krótko z Xiaomi TV Stick 4K i teraz korzystam z Amazon Fire TV Stick 4K Max. Wszystkie te sprzęty są spoko i je polecam. Xiaomi działał bardzo źle gdy trafił w me ręce, ale po dostępnej aktualizacji zaczął pracować normalnie, lecz mam wrażenie że Fire Stick jest bardziej responsywny od niego.
Widzę że nie masz problemu z wgrywaniem aplikacji z zewnątrz, dlatego polecam Fire Sticka. Minusem są treści "sponsorowane" na ekranie głównym. Fire Stick jest od Amazonu, więc na ekranie głównym wyświetlają się treści z ich serwisu. Przez ostatnie dwa/trzy tygodnie można było go kupić za 161 zł + pośrednik 30 zł z Niemieckiego Amazonu. Czyli 200 zł, co nadal jest dobrą ceną. Możliwe że wkrótce oferta znów się pojawi. Widziałem też jakieś na OLX, bo ludzie kupowali więcej sztuk aby zarobić odsprzedając.