31-01-2023, 09:29 PM
(31-01-2023, 07:18 PM)sky02 napisał(a): Witaj @franciszeks A nie lepiej napisać do Yatse by to naprawili? Pewnie mógł bym wyciąć te miniaturki z pltv.xml Ale pytanie brzmi, po co? I tak pltv jest, już strasznie okrojona. A może użyj jakiegoś skryptu który usunie Ci z epg wszystkie linie <icon src="https://ptv-prod.wpcdn.pl/media/.............jpg" /> ??? Jest to do zrobienia.
PozdrawiamJa bym cisnął Yatse.
Ps. @franciszeks popraw opis w profilu, bo widniejesz jako kobieta no i kodi jakieś stare
Poprawione, dawno mnie tu nie było i zdążyłem zmienić płeć ;D
Myślę, że problem jest gdzieś głębiej, bo w web interface (Chorus) mam tę samą przypadłość, a więc zgaduję że to Kodi/OSMC/PVR Simple Client decyduje jakie obrazki zapodawać (nie wiem czy robi to przez jakieś JSON-RPC czy inne API) i preferuje te dla konkretnych audycji zamiast logo stacji. Co jest w sumie logiczne, choć najlepszą opcją byłoby móc sobie wybrać czy wolę logo czy thumbnailsa... no ale z jakiegoś powodu ani w Chorusie ani w Yatse ani w samym Kodi nie da się tego zmienić (dla Addonów, bo już w interfejsie PVR w Kodi są poprawne logo na moim skinie). Nie chce mi się wierzyć żeby to był jakiś ogólny problem, więc najwyraźniej to coś okołoOSMCowego albo coś mi się po aktualizacjach popierniczyło... życie

Dzięki - spróbuję zrobić tak jak radzisz i ogarnąć sobie jakiś prosty skrypt.