Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma?
Trochę poczytałem na temat Fire Cube 3rd. Na początku wydawał się ok i zachwalali go ludzie ale na forum kodi jednak nie jest do końca tak różowo z tego co widzę. Jeden z programistów kodi ma tego boxa i robi pod niego kodi ale jak się okazuje niema róży bez kolców.
Problem jest z odtwarzaniem filmów w DTS i AC3 i nie jest w stanie tego naprawić bo to jest problem z silnikiem już wewnętrznym sterownika zaszytego w firmware Fire cube. Powiedział że trzeba czekać i liczyć na to że z nowym firmware poprawią błąd. Kolejną rzecz piszę też o tym że może się okazać że po poprawce załatają dziurę dzięki której obecnie działa np DTS-X. I dla mnie już wtedy nie będzie tak wesoło bo szukam boxa który wspiera oba formaty czyli Atmos i DTS-X. Ogólnie też przeczytałem że nie wszystkie wersje Fire Cube 3 są identyczne (w sensie hardware?). Kompilacja kodi którą zrobił programista i u niego działa dobrze ma problemy u innych.
Na ten moment to jeszcze widzę że jest zbyt dużo nie wiadomych. Jak by Amazon potwierdził że będzie wspierał DTS-HD Master Audio i DTS-X to bym brał ale kupować zabawkę za 1000zł i może się za chwilę okazać że przestanie działać DTS-HD MA i DTS-X to nie za dobry pomysł. Najchętniej bym kupił Nvidia Shield TV jak by wypuścili nową wersję ale coś się nie zapowiada.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez kowalmisiek - 20-02-2023, 09:05 PM
RE: Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez somer - 20-02-2023, 09:31 PM
RE: Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez somer - 21-02-2023, 07:35 AM
RE: Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez somer - 21-02-2023, 11:17 AM
RE: Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez kowalmisiek - 23-02-2023, 08:41 AM
RE: Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez somer - 23-02-2023, 09:00 AM
RE: Homatics Box R 4K Plus czy ktoś ma? - przez somer - 23-02-2023, 06:07 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości