28-02-2023, 06:28 PM
(28-02-2023, 10:31 AM)coni napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Poza tym nie lubię jak sprzęt/oprogramowanie ma jakieś ograniczenia - lubię mieć wszystko na full pod kontrolą a i też lubię takie zabawy i do tego miałem trochę wolnego czasu.
(28-02-2023, 10:31 AM)coni napisał(a): Jesli nie masz odpowiedniego stockowego firmware to nie daje Ci wiekszych szans na sukces.Ale mi się udało bezbłędnie sflashować już kilka razy - mam dwa sprawdzone ROMy i nie ma żadnych niezrozumiałych błędów - brakuje mi tylko pilota chociaż tak naprawdę używam też bezprzewodowej myszy USB. Wątek założyłem dopiero jak postanowiłem wgrać jakiś inny ROM niż te dwa sprawdzone.
Z tym dopasowaniem image, nawet jesli Ci sie w koncu uda bezblednie jakis ja zflashowac to na 100%,
box nie bedie chodzla jak powinna! Zawsze beda wyskakiwac jakies dziwaczne, niezrozumiale bledy.
(28-02-2023, 10:31 AM)coni napisał(a): Ale jesli juz koniecznie chcesz dalej probowac, to z microSD Card daje Ci nikle szanse na sukces.Tak - będę próbował czy to przez kartę czy kabel USB bo mnie to interesuje.
Oczywiscie mozna na niej w factory_update_param.aml recznie dopasowac image, u-boot.img, i.t.d
ale najwieksze szanse udanego flash masz przy odpowiednmim Image poprzez USB.
(28-02-2023, 10:31 AM)coni napisał(a): Oczywiscie, mozna sie przy tym sporoo nauczyc.Dokładnie - ja lubię wiedzieć co i jak w razie W.
(28-02-2023, 10:31 AM)coni napisał(a): Jesli chodzi dopasowanie pilota do boxa, to wystarcza juz odpowiednie zmiany w pliku remote.conf.Z tym to nie wiem jak w końcu jest - na xda-developers Aidan pisze iż plik remote.conf jest używany tylko w Android 7 i starszych a w Android 9 jest używana partycja DTB czy jakoś tak.
Poza tym dowiedziałem się iż dopóki będę wahlował tą samą wersją Androida czyli 9 to powinna wystaczyć karta microSD. Sposób przez kabel USB jest wymagany gdy chcemy zmienić na inną wersję systemu np. z 9 na 7 ponieważ każda wersja Androida ma inny układ partycji w pamięci flash i tylko program USB Burning Tool potrafi to zmienić.