Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gęste formaty dźwiękowe na urządzeniach z Kodi lub odtwarzaczach wieloformatowych
(01-03-2023, 07:27 PM)Ktosi napisał(a): @kowalmisiek  już pisałem wcześniej, Atmos może działać na mniejszej ilości głośników bez dodatkowego odpowiedniego zestawu głośników ale to będzie tylko wirtualizacja  dźwięku oparta na wszystkich  ścieżkach Atmos.
Abyś miał odpowiednie dźwięki w odpowiednich głośnikach musisz mieć koniecznie sprzęt wymagany do odtworzenia Atmos w oryginale.
Najprostsza z możliwych konfiguracji do odtworzenia w 100%  Atmos to 3.1.2  , wszystko poniżej to tylko wirtualizacja.

Ja mam pełnoprawne 7.1.4 czyli i amplituner denon 3800 + końcówka mocy która to ma ogarnąć zestaw i do tego 7 głośników subwoofer i 4 sufitowe. Tak że u mnie niema żadnej wirtualizacji. Interesowało mnie tylko jak działa atmosw przypadku kiedy się ma 4 głośniki sufitowe a ścieżka audio atmos jest nagrana na 2 głośniki (bo chyba tak jest we wszystkich filmach z atmos).
Rozumiem że to już amplituner w jakiś sposób sobie ogarnie i będzie rozdział na przód tył a nie w obu parach taki sam dźwięk stereo??
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Gęste formaty dźwiękowe na urządzeniach z Kodi lub odtwarzaczach wieloformatowych - przez kowalmisiek - 02-03-2023, 01:03 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości