03-03-2023, 01:13 PM
Cubetek Himedia Q5PRO nie obsługuje ani Dolby Vision ani HDR10+ więc odpada. Widziałem na stronie DUNE HD że jest wersja Dune HD Homatics Box R 4K Plus czyli chińskiego boxa Homatics Box R 4K Plus który ma wgrany system od dune. Najciekawsze jest to że odtwarza Dolby Vision P7 FEL i MEL czyli jak rasowy player a nie inne sprzęty oparte na android tv do streamingu. Niestety ma ogromny minus. Nie przepuszcza gęstych formatów a raczej konwertuje je do PCM. Takie pudełko by było dla mnie niemal idealne bo ma android 11 (szkoda że nie 12), działa na nim według opisu google play i netflix i chyba wszystkie apki vod bo ma certyfikaty. Ma HDMI 2.1, odtwarza DV, HDR10+, HDR. Niestety nie jest w stanie przekazać dźwięku HD do amplitunera. I chyba niema DTS HD MA i DTS-X.
Ciekaw jestem czy dune wypuści nowe playery najlepiej żeby już były oparte o najnowszego android tv które będą już wszystko odtwarzać.
Orientuje się ktoś kiedy nożna się spodziewać nowości od dune?
Ciekaw jestem czy dune wypuści nowe playery najlepiej żeby już były oparte o najnowszego android tv które będą już wszystko odtwarzać.
Orientuje się ktoś kiedy nożna się spodziewać nowości od dune?