Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepsze bezpłatne przeglądarki na Android TV
Star 
Aplikacja w wersji bezpłatnej mająca dużo funkcji,  Tincat Browser:

Ostatnia aplikacja którą podaje (na Chromecasta) oraz chyba najlepsza bezpłatna aplikacja działająca z Chromecast i DLNA. Aplikacja działa na smartfonach, tabletach, Android TV (sterowanie pilotem Air Mouse). Przeglądarka internetowa na urządzenia z Androidem ma dużo przydatnych funkcji.

Tincat Browser: M3U8 MPD Video,  producent Netsky Tech , informacja oraz plik APK (Tincat Browser M3U8 MPD Video 4.7.5,  wielkość 65,1 MB) działający na Android TV, do pobrania (wersja niezmodowana, bez wirusów):
https://apkpure.com/tincat-browser-m3u8-mpd-video/com.netsky.tincat/download/159-APK-4d7f3ef5d9222716b02e4643e8519e8c

Nowsza wersja Tincat Browser,  APK:
https://apkcombo.com/tincat-browser-m3u8-mpd-video/com.netsky.tincat/download/apk

Aplikacja w wersji darmowej dostępna jest w Sklepie Gogle Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netsky.tincat

Tincat Browser umożliwia blokowanie reklam (AdBlocker) z domyślnymi regułami, obsługuje również dodawanie reguł blokowania przez użytkownika. Do zakładek (Bookmark) możemy wybrać ulubione strony internetowe lub określić szybkie wybieranie strony (Quick Access).

Jak jesteśmy na stronie internetowej Google, Bing itp. to możemy skonfigurować najważniejsze ustawienia. Wchodzimy w Menu (trzy poziome kreski w prawym dolnym rogu ekranu).
Setting > Security > 
Pop-ups Blocker - załączone
AdBlocker - załączone
safe Browsing - załączone
Site Setting < Site list - podana jest lista stron wcześniej zaznaczona w Site Setting tj. objęta szczególnym blokowaniem reklam i wyskakujących okienek.

Załączone opcje w Menu podstawowym (z widokiem ikonek). Wchodzimy w Menu (trzy poziome kreski w prawym dolnym rogu ekranu):
Desktop - koniecznie załączony, ponieważ w tym trybie blokowana jest część reklam (Uwaga. W czasie logowania do serwisu cda.pl tryb Desktop może blokować logowanie się, w tym czasie lepiej wyłączyć Desktop, następnie ponownie załączyć).
AdBloker - załączony
Site Setting - załączamy na stronach, gdzie szczególnie chcemy wyłączyć reklamy i wyskakujące okienka (na tych stronach będzie działać cały czas Site Setting).
Block Open External App - załączone
Block Open Tabs - załączone

Niekiedy trzeba kilka razy ponowić wybieranie treści, aby ominąć wyskakujące okienka.

Niektóre filmy można przesłać przez Chromecast i DLNA ze smartfona/tableta na Android TV.
Klikamy na ikonkę playera (obok ikonki Menu) > po prawej stronie wyświetlonego menu mamy kilka opcji do wyboru np. klikając na ikonkę telewizora mamy opcje przesyłania ze smartfona/tableta Chromecast lub DLNA. Sterowanie po połączeniu pilotem od Android TV.  Gdy chcemy przejść do nowego przesyłania musimy na smartfonie/tablecie koniecznie kliknąć STOP CASTING.

Polecam aplikację w wersji bezpłatnej Tincat Browser, na smartfony i tablety apka jest dostępna do pobrania ze Sklepu Google Play, natomiast na Android TV z plików APK.  Nadmieniam, że aplikacja ta jest bardzo podobna do Amaze Browser, ale ma więcej funkcji i skuteczne blokowanie reklam.  

Użytkowników aplikacji bardzo zachęcam do zapoznania się z uwagami, które napisałem w wątku:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam

Edit. Bezpłatne aplikacje którą opisałem powyżej przetestowałem dość dokładnie, moim zdaniem są one warte uwagi. Oczywiście jest dużo więcej aplikacji tego typu, ale wersje darmowe mają bardzo mało funkcji, a wersje zmodowane mogą być bardzo szkodliwe... 

Ogółem w tym wątku podałem 6 bezpłatnych aplikacji działających z Chromecast, do tej pory nie trafiłem na inne aplikacje które oferują więcej funkcji w oficjalnych wersjach bezpłatnych.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Najlepsze bezpłatne przeglądarki na Android TV. - przez arkady1964 - 06-03-2023, 04:24 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości