Pewnie źle zrozumiałem ... u mnie tvheadend jest na CoreElec a dysk z plikami audo / video mam na innym sprzęcie / i innym adresie IP sieć LAN. Mogę przeglądać zawartość w/w przez sambę / ftp z menu CoreElec / LibreElec / Kodi ale nie w terminalu ( linux / ssh ) tak więc i tvheadend nie zobaczy plików oczywiście w CE. Pewnie trzeba by w moim przypadku jak wspomniałem jednak podmontować taki dysk / zasób w CoreElec / LE ...coś znalazłem może kiedyś wypróbuje dla sportu :-)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ps. jednak uważnie czytając kolega raczej ma podobny problem (chyba że CE ma także zainstalowany na Synology nas i tym samym systemie więc problem odpada ? ale jeśli to inny BOX i adres IP to jw. ) do mojego więc tvheadend zainstalowany w CoreElec nie zobaczy dysku przez sambę na innym PC jeśli nie podmontuje w/w pod jakiś folder w CE żeby była ta ścieżka widoczna i dostępna w terminalu systemu CE / LE ...ale to moje zdanie :-)
Jeśli z mapujesz taki dysk na windzie to będzie dostępny w Windzie ale czy Tvheadend / CE zobaczą go zwłaszcza przez
terminal bo tego wymaga tvheadend na CE?
można także zerknąć:
Cytat:Mam w domu Synology nas, na nim nagrywam filmy z tunera SAT z enigmą, jak ustawić ścieżkę w Tvheadend w coreelec abym mógł nagrywać do tego samego folderu ?
Ps. jednak uważnie czytając kolega raczej ma podobny problem (chyba że CE ma także zainstalowany na Synology nas i tym samym systemie więc problem odpada ? ale jeśli to inny BOX i adres IP to jw. ) do mojego więc tvheadend zainstalowany w CoreElec nie zobaczy dysku przez sambę na innym PC jeśli nie podmontuje w/w pod jakiś folder w CE żeby była ta ścieżka widoczna i dostępna w terminalu systemu CE / LE ...ale to moje zdanie :-)
Jeśli z mapujesz taki dysk na windzie to będzie dostępny w Windzie ale czy Tvheadend / CE zobaczą go zwłaszcza przez
terminal bo tego wymaga tvheadend na CE?
można także zerknąć: