08-05-2023, 08:13 PM
To się nie zrozumieliśmy.
. Też brak DoVi jest dla mnie dyskwalifikujacy. Mam FireTV max i kodi działa OK, ale trzeba było się nagimnastykować. Szczególnie przy większych bibliotekach.
Mialem Shielda (nie pro) i potrafił mi się zawieszać podczas oglądania. Raz po upgradzie prawie go wywaliłem bo tak zwolnił UI. Oddałem kumplowi, po tym kupiłem AFTKA i sprzęt za 35€ działał lepiej od tego za 130. Oczywiście bez gęstych formatów. Do Shielda się lekko zraziłem. Pro niby jest lepsze, ale...
Między czasie wymieniłem sobie serwer w domu i zrobiłem upgrade dyskow I uruchomiłem dockera na którym postawiłem m.in. Plex. Od tego czasu to moja główna platforma. Nie streamuje z RD ani nie używam wtyczek. Mam zautomatyzowany proces pobierania z "arr" i zaufane serwery z contentem.
Testowalem nokie 8010 oraz Homatics R+ obydwa wymagają sporo poprawek. W takim tempie jak łatają to może za rok coś z tego będzie. Mam nadzieję że do tej pory NV wyda nowa wersje.
Lubię nowe zabawki na których mogę zainstalować kodi. Z tym softem jestem od czasu XBMP.
Mam kilka remuxów UHD, ale największy to lekko ponad 100gb chyba LOTR EE. Firetv przez adapter LAN nie ma problemu.
. Też brak DoVi jest dla mnie dyskwalifikujacy. Mam FireTV max i kodi działa OK, ale trzeba było się nagimnastykować. Szczególnie przy większych bibliotekach. Mialem Shielda (nie pro) i potrafił mi się zawieszać podczas oglądania. Raz po upgradzie prawie go wywaliłem bo tak zwolnił UI. Oddałem kumplowi, po tym kupiłem AFTKA i sprzęt za 35€ działał lepiej od tego za 130. Oczywiście bez gęstych formatów. Do Shielda się lekko zraziłem. Pro niby jest lepsze, ale...
Między czasie wymieniłem sobie serwer w domu i zrobiłem upgrade dyskow I uruchomiłem dockera na którym postawiłem m.in. Plex. Od tego czasu to moja główna platforma. Nie streamuje z RD ani nie używam wtyczek. Mam zautomatyzowany proces pobierania z "arr" i zaufane serwery z contentem.
Testowalem nokie 8010 oraz Homatics R+ obydwa wymagają sporo poprawek. W takim tempie jak łatają to może za rok coś z tego będzie. Mam nadzieję że do tej pory NV wyda nowa wersje.
Lubię nowe zabawki na których mogę zainstalować kodi. Z tym softem jestem od czasu XBMP.
Mam kilka remuxów UHD, ale największy to lekko ponad 100gb chyba LOTR EE. Firetv przez adapter LAN nie ma problemu.