Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lekkie skórki na Kodi
Heart 
Skórka, którą od początku używałem gdy zacząłem moja przygodę z Kodi:

Amber 

Info o skórce: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Niestety, po jakimś czasie w użytkowaniu, przy którejś wersji, zaczęły się problemy, z paskiem postępu filmu. Podkreślam,  obecnie w wersji 3.4.11 przeznaczonej na Nexus-a nie występują w skórce Amber żadne większe problemy

Skórka Amber jest jedna z klasycznych skórek, która wykorzystuje niektóre tekstury ze skórek Mediastream i Aeon,  wyróżnia się bursztynowym motywem interfejsu (złoto - żółtym, za ten motyw uwielbiam też skórkę Chroma). Interfejs Amber jest z bardzo wygodnym dostępem do wszystkich funkcji, których skórka ma naprawdę sporo, można wygodnie nawigować pilotem od Android TV oraz pilotem Air Mouse. Skórka jest bardzo przyjazna dla użytkownika, dając duże możliwości w korzystaniu z materiałów audio - wideo i jest to z pewnością jedna z najlepszych skórek na Kodi.

Zaznaczam, że  skórka Amber nie jest nadmiernie ciężka, dzięki temu, że jest dość lekka, jej użytkowanie nie stanowi problemu dla mniej wydajnego sprzętu (nie powodując opóźnień w działaniu na wszystkich urządzeniach).

Uwaga. W skórce Amber widżety (widgets) nazywa się półką/półkami (shelf/shelves). Ustawienie widżetu:
Ustawienia > Ustawień skórki > Układu strony głównej > Dostosuj menu główne i półki, a stamtąd można wybrać ekrany menu głównego, dla których chce się edytować ustawienia półek.

Warto też załączyć automatycznie "Przewijaj opis i recenzję":
USTAWIENIA > USTAWIENIA SKÓRY > MEDIA VIEWS > PRZEWIJAJ OPIS I RECENZJĘ > TAK

Skórka jest dostępna w oficjalnym Repo Kodi. 
Repozytorium Kodi.tv v19
Repozytorium Kodi.tv v20

Autorzy: Jester, Joethepartylion, Pecinko, bsoriano

Polecam tę kultową skórkę na Kodi.

Pozdrawiam

Edit.  Oczywiście skórka  Amber nie jest to żadna nowość, ale do tej pory jest to dobra skórka dla Kodi.

Reasumujac , ogółem opisałem kilkanaście lekkich, szybko działających skórek na Kodi 19/20 oraz Kodi 21 Omega:

1. Arctic Zephyr 2: Resurrection
2. Titan MOD
3. Titan Vanilla   Info:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
4. Bingie  Info:
5. Chroma  Chroma w wersji 5.0.19 można pobrać i zainstalować z pliku zip: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.  Info:
Zrzuty ekranu (Massimo Pagani Tgxcorporation): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
6. Black Glass Nova  Info:
Zrzuty ekranu (Massimo Pagani Tgxcorporation): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
7. Andromeda, opis w tym wątku.
Zrzuty ekranu (Massimo Pagani Tgxcorporation): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
8. Nebula, opis w tym wątku.
Zrzuty ekranu (Massimo Pagani Tgxcorporation): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Cztery powyższe lekkie skórki są to długoletni weterani autorstwa Tgx, dalej działające na Kodi w rozwidleniach info:
9. Cosmic
10. Blue Twilight
11. Estuary Mod V2  (modyfikacja standardowej skórki Estuary) 
12. AEON MQ 7 - NEXUS MOD 

Lekkich skórek na Kodi jest więcej, ale te kilkanaście podanych w tym wątku to jedne z lepszych. Podana kolejność nie odpowiada znaczeniu tych skórek w praktycznym zastosowaniu. Uściślając, kolejność skórek w powyższym zestawieniu prawie nie ma znaczenia, lista jest otwarta, głównym wyznacznikiem jest lekkość oraz wygoda obsługi skórki. Dla mnie z lekkich skórek najbardziej pasują na Kodi skórki autorstwa Tgx, szczególnie Chroma  i  Andromeda, które moim zdaniem są zdecydowanie najlepszymi z lekkich skórek. Skórek na Kodi jest dziesiątki, każdy do zadowolenia ze skórki może potrzebować czegoś innego w skórce, co zadowoli jego indywidualne potrzeby. Tak jak pisałem powyżej, niektóre z lekkich skórek opisane są też w wątku:

Jak poprawią błędy w ustawieniach dla Nexus-a to skórka:
12. OSMC skin

Z dość lekkich skórek dobre też są:
13. Ace 2 Matrix/działa również na Nexus
14. Aeon Tajo
15. Metropolis
16. Transparency:
Lub do pobrania i instalacji z repozytorium GUIDOS SKINBASE  Tylko skórki dla Kodi 19+20  Dostawca: TEAM-SKINBASE    Repozytorium (plik ZIP wielkość około 1,19 MB):
17. Amber, opisana powyżej

Ogółem w powyższym zestawieniu poleciłem najbardziej 11 lekkich skórek na Kodi, każda z nich ma swoje wady i zalety. Po przetestowaniu, można stosować tę, która najlepiej pasuje, w zależności od indywidualnych preferencji.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Lekkie skórki na Kodi - przez arkady1964 - 14-05-2023, 06:14 AM
RE: Lekkie skórki na Kodi... - przez arkady1964 - 21-05-2023, 07:02 AM
RE: Lekkie skórki na Kodi... - przez arkady1964 - 23-05-2023, 06:16 PM
RE: Lekkie skórki na Kodi... - przez arkady1964 - 28-05-2023, 08:48 AM
RE: Lekkie skórki na Kodi... - przez arkady1964 - 05-06-2023, 04:22 AM
RE: Lekkie skórki na Kodi... - przez tele - 10-06-2023, 06:55 PM
RE: Lekkie skórki na Kodi... - przez arkady1964 - 22-06-2023, 05:17 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości