@sky02
Do merge.ini dodałem
Trzeba się tu pobawić z tym command {remove(type=xxxx)|xx}
Cytuję
◦ Possible values are :
• type=char (the indices specify character positions or length)
• type=word (the indices specify word positions or length)
• type=sentence (the indices specify sentence positions or length)
• type=paragraph (the indices specify the paragraph position or length)
• type=element (the indices specify element positions or length in case of multi value elements, see 4.6.1.3)
◦ Argument type is also used to specify other forms of expression-1 values:
• type=string (default, expression-1 is specified as string, no indices)
• type=regex must be used to indicate the use of a regular expression in expression-1 (see 4.6.1.5 Expression-1 with 'regular expressions')
Po tym zabiegu mam tak:
Jest lepiej ale jeszcze nie to co chcę.
Jak się pozbyć tych pierwszych 2-3 akapitów?
Za groma nie rozumiem tej dokumentacji WG++
Jak dobrze odszyfrowałem to co w dokumentacji jest to można również z /desc przepisać dane do innych pozycji typu actor, director, category i tak dalej.
Za tydzień lub dwa będę miał możliwość zrzucania EIT z innego boxa, obecnie ogarniam na swoim gdzie cron uruchamia mi skrypt który włącza pozyskiwanie danych EIT ustawia na odpowiedni transponder czeka 5 min aż dane spłyną potem wyłącza EIT i przełącza z powrotem na jakiś normalniejszy kanał. W następnej kolejności wykonują się exporty danych z epgcache do plików xml i są przesyłane na ftp.
Z tego co obserwuję to PB skromnie nadaje ten przewodnik dla VOD jest go na całe 12-14h. A inne kanały PB dostają również z tego transpondera EIT na 7 dni, ot ciekawostka.
Do merge.ini dodałem
index_description.modify {remove(type=paragraph)|11}
description.modify {remove(type=paragraph)|11}Trzeba się tu pobawić z tym command {remove(type=xxxx)|xx}
Cytuję
◦ Possible values are :
• type=char (the indices specify character positions or length)
• type=word (the indices specify word positions or length)
• type=sentence (the indices specify sentence positions or length)
• type=paragraph (the indices specify the paragraph position or length)
• type=element (the indices specify element positions or length in case of multi value elements, see 4.6.1.3)
◦ Argument type is also used to specify other forms of expression-1 values:
• type=string (default, expression-1 is specified as string, no indices)
• type=regex must be used to indicate the use of a regular expression in expression-1 (see 4.6.1.5 Expression-1 with 'regular expressions')
Po tym zabiegu mam tak:
<programme start="20230919090000 +0200" stop="20230919114200 +0200" channel="VOD202.pl">
<title lang="pl">John Wick 4</title>
<desc lang="pl">Zamów dostęp. Cena 15.00 zł. Wyślij SMS o treści Numer-Karty-z-Dekodera.KXCT na numer 7043* lub skorzystaj z Prostego Zamawiania VOD - wciśnij "i" Zamawiaj filmy bez podawania numeru karty dekodera! Więcej w iPolsat Box lub zadzwoń do nas 801 08 08 08 i zapytaj Konsultanta o Proste Zamawianie VOD. Tytuł oryg.: John Wick: Chapter 4 Film akcji (USA, 2023) Obsada: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Laurence Fishburne, Ian McShane John Wick odkrywa sposób na pokonanie Gildii Zabójców. Zanim jednak odzyska wolność, będzie musiał stawić czoła nowemu wrogowi i jego sojusznikom, z którymi stoczy walki na kilku kontynentach. (P) Reż.: Chad Stahelski Od lat: 16.</desc>Jest lepiej ale jeszcze nie to co chcę.
Jak się pozbyć tych pierwszych 2-3 akapitów?
Za groma nie rozumiem tej dokumentacji WG++
Jak dobrze odszyfrowałem to co w dokumentacji jest to można również z /desc przepisać dane do innych pozycji typu actor, director, category i tak dalej.
Za tydzień lub dwa będę miał możliwość zrzucania EIT z innego boxa, obecnie ogarniam na swoim gdzie cron uruchamia mi skrypt który włącza pozyskiwanie danych EIT ustawia na odpowiedni transponder czeka 5 min aż dane spłyną potem wyłącza EIT i przełącza z powrotem na jakiś normalniejszy kanał. W następnej kolejności wykonują się exporty danych z epgcache do plików xml i są przesyłane na ftp.
Z tego co obserwuję to PB skromnie nadaje ten przewodnik dla VOD jest go na całe 12-14h. A inne kanały PB dostają również z tego transpondera EIT na 7 dni, ot ciekawostka.