25-11-2023, 07:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2023, 08:04 PM przez kowalmisiek.)
Dziękuję Tomek za odpowiedzi. Już trochę zaczynam rozumieć jak to działa.
Chciał bym to rozłożyć na czynniki pierwsze żeby wszystko zrozumieć.
1. Pierwsze 3 linijki
To jest standard jakiś? Zazwyczaj jak przez keymap editor robiłem to każdy przycisk miał numer a nie nazwę z klawiatury.
2. Kolejne 2
Domyślam się że to już masz z pilota zapisane id pewnie szczałka wstecz i coś jeszcze.
3. Kolejno
Czy to jest klawisz zatwierdzający na pilocie? Takie mam przypuszczenia że to jest infobar OSD
4. Co to jest za info?
5. Czy to klawisz na Twoim pilocie PLAY/PAUSE który wywołuje pokazanie się infobar odtwarzanego filmu?
6. Najdziwniejsze bo oznaczone jako REMOTE. Co to jest?
7.
Chciał bym to rozłożyć na czynniki pierwsze żeby wszystko zrozumieć.
1. Pierwsze 3 linijki
To jest standard jakiś? Zazwyczaj jak przez keymap editor robiłem to każdy przycisk miał numer a nie nazwę z klawiatury.
<key id="escape">stop</key>
<key id="back">stop</key>
<key id="backspace">stop</key>2. Kolejne 2
Domyślam się że to już masz z pilota zapisane id pewnie szczałka wstecz i coś jeszcze.
<key id="249">stop</key>
<key id="216">stop</key>3. Kolejno
Czy to jest klawisz zatwierdzający na pilocie? Takie mam przypuszczenia że to jest infobar OSD
<key id="229">OSD</key>4. Co to jest za info?
<key id="50">Info</key>5. Czy to klawisz na Twoim pilocie PLAY/PAUSE który wywołuje pokazanie się infobar odtwarzanego filmu?
<key id="11">PlayPause</key>6. Najdziwniejsze bo oznaczone jako REMOTE. Co to jest?
<remote>
<key id="249">stop</key>
</remote>7.
<FullScreenInfo>
<keyboard>
<key id="229">back</key> Rozumiem że ten klawisz powoduje wyłączenie infobar osd odtwarzanego filmu?
<key id="11">back</key> Ten klawisz powoduje zatrzymanie odtwarzania filmu (STOP)? I w nim mam wpisać zamiast "back" to ma być "nope"?
</keyboard>
</FullScreenInfo>