Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania
(19-08-2023, 09:27 AM)Waldeusz napisał(a): Witam,
jestem tu nowy więc na początek pozdrawiam wszystkich.
Jestem też świeżynką w temacie więc proszę o wyrozumiałość - szybko się uczę i obiecuję popełniać w przyszłości jak najmniej błędów Wink .
Chcę kupić rodzicom Play Now TV Box 3 - będą go używać do oglądania telewizji naziemnej oraz Netflix, HBO MAX, Disney+ i Amazon PV.
Wiem, że to wszystko było wałkowane w tym wątku, ale proszę o taką skondensowaną odpowiedź (jak dla laika) na pytanie:
jeżeli kupię na słynnym portalu aukcyjnym boxa, który prawdopodobnie będzie "wylogowany" z usługi Play Now (o czym pisano w wiadomościach wcześniejszych) i wgram Wolfa to czy będę mieć dostęp do telewizji naziemnej(!) i ww VOD?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Hej,
tak będzie działała telewizja naziemna DVBT-2 oraz Netflix, HBO MAX, Disney+ i Amazon. Po instalacji Wolf Luncher będziesz miała aplikację HDTV do odbioru tv naziemnej i standardowo jak w androidzie sklep Play. Jeśli chcesz dodatkowo odbierać MUX-8 czyli kanały: Metro, Nowa TV, Zoom, WP musisz zmienić region w ustawieniach. Możesz użyć jednej z 2 opcji:
1. Bezpłatna: instalujesz darmową aplikację uruchamiacz aktywności (trzeba pobrać plika apk bo niedostępna w sklepie) -> odszukujesz w niej aplikację HDTV -> otwierasz aktywność związaną z ustawieniami HDTV -> zmieniasz region z Rosja na Polska.
2. Płatna: instalujesz ze sklepu Play aplikację Button Mapper (wersja płatna od 17,99zł) -> możesz zmapować przyciski i będą działać ukryte opcje (82) m.in. dostęp do ustawień -> dobrze to pisał użytkownik David1 na stronie 15 tej dyskusji.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania - przez GrzesiekM - 21-12-2023, 08:54 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości