Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Catchup do popularnych wtyczek TV
(01-01-2024, 03:46 PM)mtr81 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.). Jeśli nie proszę zrobić jak na wstępie. Problemem są w twoim przypadku prawdopodobnie ustawienia wtyczki IPTV Simple Client

Nie mam pojęcia, możliwe, że jedna z opcji jest źle przeze mnie ustawiona. Sprawdziłem w ustawieniach IPTV Simple Client i tak mam ustawione catchup:
[Obrazek: bHcdpDnl.png]

Może wina wersji wtyczki, którą posiadam? Czytałem też na innych forach, że problem z IPTV Simple Client istniał od zawsze i często ma problemy właśnie z funkcją catchup. Zresztą wtyczkę mogę mieć ustawioną różnie, a i tak plik M3U może wprowadzać też własne ustawienia nawet dla pojedynczego kanału, przy pomocy wpisu:
#KODIPROP: jakieś ustawienie wtyczki związanej z IPTV Simple Client, np. InputStream Adaptive

Co do mojej „rzeźby”, nazwałbym to bardziej alternatywą, poza tym catchup do VOD_PL zrobiłem jeszcze zanim było to dostępne z poziomu generowania pliku M3U we wtyczce, więc już jakiś czas korzystam. Dopiero teraz o tym wspominam, bo wiele osób ma problem z ustawieniem, nawet jeśli wtyczka podaje gotowe rozwiązanie. Widocznie u mnie „trafiła kosa na kamień” i najwidoczniej u mnie się to nie sprawdziło.

Może jeszcze pokombinuję z ustawieniami, może coś rzeczywiście blokuje opcję. Zresztą z systemu Windows już dawno nie korzystam, poza tym wszystkie telewizory mam z Android TV (różne wersje, od 9 do 14) więc robiąc plik M3U dostosowuję do każdego (jeden plik do wszystkich TV), żeby zaoszczędzić czas na ustawianiu każdego z osobna, stąd też moje własne rozwiązania problemów. Dzięki temu do tej pory nie miałem z żadnym z nich problemów.

Swoją drogą, te rozwiązania podały mi same wtyczki, wystarczyło, że przykładowo, ze wtyczki VOD_PL, kiedy chciałem kanał TVN i całą resztę, to po prostu dodałem wpis z Archiwum TV do ulubionych, a następnie przeczytałem adres i go przystosowałem.
<favourite name="[B]19:00[/B] Fakty - [I]Program Informacyjny[/I]&#x0A;" thumb="http://hbbtvtest.emitel.pl/hbb-resources/17/akpa2916396.jpg">PlayMedia(&quot;plugin://plugin.video.vod_pl/?mode=playT&amp;sid=tvn&amp;ts=1703354400&amp;te=170335590&quot;)</favourite>
Prościej się wtedy nie dało.

Jeśli chodzi o Trwam i inne, które powinny działać, sprawdzę jeszcze raz, bo może rzeczywiście mogłem nie trafić na aktualizację wtedy, może coś się trochę zmieniło. W razie co podam logi.

Nie korzystam z GH, bo przeważnie po zgłoszeniu problemu i tak niewiele się dzieje, poza tym skoro jest to forum przeznaczone dla użytkowników Kodi, to korzystam i piszę (zresztą widziałem nawet, jak ludzie mają problemy z przewodnikiem).

Co do przewodnika, mam taki wpis na swojej liście:
#EXTM3U url-tvg="https://epg.ovh/pltv.gz"
Czyli może był sam problem integracji pomiędzy przewodnikiem a wtyczkami? Może też sam IPTV Simple Client dostaje coraz więcej nowości, za którymi ciężko nadążyć? Sam chciałbym to wiedzieć, ale sama społeczność kodi.tv nie zawsze uaktualnia swoje dokumentacje, co może właśnie prowadzić do takich nieporozumień (na niektórych stronach kodi.wiki istnieją jeszcze wersje instrukcji dla Kodi 19, a nawet 18, w sensie powinny być zaktualizowane do 20, a tak nie jest).

Podziękowali: lolo99
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Catchup do popularnych wtyczek TV - przez jas2001 - 01-01-2024, 12:44 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez mtr81 - 01-01-2024, 03:46 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez jas2001 - 01-01-2024, 08:03 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez sky02 - 01-01-2024, 08:35 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez jas2001 - 01-01-2024, 08:49 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez sky02 - 01-01-2024, 09:48 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez jas2001 - 02-01-2024, 12:32 AM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez mtr81 - 01-01-2024, 10:08 PM
RE: Catchup do popularnych wtyczek TV - przez lolo99 - 02-01-2024, 06:59 AM