13-01-2024, 06:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2024, 06:49 PM przez Adrianwol00@interia.pl.)
(13-01-2024, 06:15 PM)Tomek napisał(a): Ok. Nie formatuj tego pendrive bo stracisz coreelec. Zapomniałem jaką masz konfigurację. Do tych folderów nie masz dostępu z poziomu kodi. Ale to tam masz właśnie coreelec zainstalowane. Zaś do tego do czego ma kodi dostęp nie masz dostępu w windows bo to partycja ext4 której windows nie obsługuje.Udało się w końcu. Zrestartowałem urządzenie - wtedy jeszcze raz przez program WinSCP i wgrałem tam NFA key. Wtedy na TV na Coreelec pokazało, wpisałem NFA key i o dziwo nie wyskoczył błąd tylko kontynuacja z wpisaniem jeszcze hasła. Czyli Netflix już działa (fakt, jest o wiele mniej intuicyjny niż ten wgrany na TV, ale cóż zrobić...)
Wejdź w kodi w programy / coreelec setting i tam poszukaj ustawień do włączenia samby. Włącz ją, i zrestartuj boxa. W windows pojawi ci się w menedżerze plików urządzenie coreelec. Wejdź w userdata i tam zapisz ten plik następnie w Netflix wskaż ten plik - będzie w katalogu profilu
Włączanie filmów na Netflixie działa - kolorki się już zmieniają natomiast zauważyłem, że nie jest to płynne, tzn. że nie zmieniają się dynamicznie. Da się coś z tym zrobić?
A i drugie pytanie jeśli można skorzystać - mam puszczony PS4 przez splitter i grabber, konsola śmiga, ale nie działa ambilight. Na stronie ustawione priorytety, funkcja przechwytywania USB włączona i nic. Jak od podstaw mógłbym to sprawdzić ?