(19-05-2024, 06:27 AM)totomasz napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Cieszę się, że wreszcie udało Ci się wgrać poprawnie aktualizację FanFilma i modułu PTW. Dobrze, że również udało Ci się poprawić uruchamianie poprzez wyłączenie niektórych dodatków - może uda Ci się dojść, który konkretnie przeszkadza?
Odpowiem Ci jeszcze na Twoje pytania:
- W Ustawieniach sprawdź co masz wpisane przy serwisie "Nopremium" - jeśli z niego nie korzystasz, wyłącz go.
- To jest dziwny przypadek - widzę w logach, że na coś czeka, ale nie wiadomo na co. Na szczęście zrobiłem, że po 10 sekundach przerywa i nie musisz czekać 5 czy 10 minut. Jak chcesz, to zaktualizuje jeszcze raz samą wtyczkę z poprzedniego postu (numer jest ten sam) - dodałem trochę komunikatów do pliku log - może uda się wyłapać, w którym miejscu się blokuje.
- A czy do pokazywania źródeł masz ustawione katalog czy okno? Bo w dla okna nie ma sortowania.
- Na podstawie logu - źródło, czy serwer, z którego trwało pobieranie danych na żywo, nie przesłał danych w ciągu 20 sekund - raz po 5 minutach i potem po iluś tam znów i Kodi zatrzymał odtwarzanie. Tu raczej nie jest winne Kodi, a serwer/połączenie internetowe. Podobny problem ma co jakiś czas @Wezu . W takich przypadkach trzeba poeksperymentować - na początek proponuje wybierania innego serwera jako źródło - w tym wypadku był to "twojplik" - może "wrzucaj" byłby stabilniejszy? Można też popróbować z różnymi z ustawieniami Cache - jak kiedyś tam musiałem pozwiększać sobie bufory dla słabych serwerów - kiedyś trzeba to było ręcznie w pliku zewnętrznym wpisywać, ale od Kodi 21 można to zrobić z poziomu programu: Ustawienia -> Usługi -> Buforowanie. Wartości musisz dobrać eksperymentalnie, posiłkując się wyjaśnieniami np. na WIKI.
Podziękowali: totomasz