Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepsze bezpłatne przeglądarki na Android TV
Star 
A próbowałeś innych przeglądarek na Android TV np. podanych tutaj:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Lub, które są wymienione w niniejszym poście.
Przetestuj, może któraś będzie działać na Twoim serwisie internetowym, to jest Orange TV GO.

Pozdrawiam

Edycja 1.  A może przeglądarka z VPN będzie działać np.

Przeglądarka internetowa dla Android TV nosząca nazwę JioPages - Web Browser for TV, która zmieniła nazwę na JioSphere - Web Browser for TV.

Na Twój telewizor musi być wersja  APK   5.7.4  JioSphere - Web Browser for TV:

Link do pobrania JioSphere - Web Browser for TV 5.7.4 APK:

Edycja 2.  W naszym regionie geograficznym nie można pobrać tej bezpłatnej przeglądarki z Google Play, ponieważ obsługuje ona rynek azjatycki, aplikacja jest dostępna co prawda z plików APK, ale często nie są to najnowsze wersje.

W prosty sposób można pobrać najnowszą wersję lub zaktualizować przeglądarkę JioSphere - Web Browser for TV. W tym celu należy użyć VPN. Poniżej podaję bezpłatny VPN, bez limitu czasowego używania, jednak z ograniczoną liczbą serwerów i zredukowaną prędkością.

Proton VPN, info producenta, obsługa na Android TV (obsługa jest wyjątkowo prosta). Bezpłatny Proton VPN jest do pobrania z oficjalnego Sklepu Google Play.
Instalowanie na Android TV z Google Play > Kategoria aplikacji > Narzędzia

Oczywiście, że można użyć dowolnego VPN, załączając na chwilę jakiś kraj azjatycki np. Japonię  (geograficznie - Azja).
Aktualizacja informacji o VPN.  Okazuje się, że nie musi być Azja, można wybrać prawie każdy region geograficzny np. Ameryka Północna (Kanada lub Stany Zjednoczone), byle VPN był przez chwilę załączony.

Uwaga!!! Po użyciu Proton VPN należy koniecznie się wylogować z Proton VPN, spowoduje to wyjście oraz rozłączenie VPN.

Bezpłatna wersja Proton VPN jest ograniczona tylko do 1 urządzenia oraz ma znacznie zmniejszoną prędkość. Ten VPN powyżej podałem tylko dlatego, że ma bezpłatną działającą wersję, oczywiście wersja bezpłatna ma ograniczenia, ale działa.

Następnie instalujemy przeglądarkę z Google Play wpisując jej nazwę w polu wyszukiwania.

Niestety nie wiem czy Orange TV GO działa w tej przeglądarce, ponieważ nie mogę się zalogować, nie mam konta.  Zwiastuny działają.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Najlepsze bezpłatne przeglądarki na Android TV - przez arkady1964 - 14-06-2024, 04:24 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości