Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1
Na każdej konsoli Xbox tj. One/S/X można zainstalować Kodi w najnowszej wersji, jest ona dostępna w programach do pobrania z poziomu konsoli. Kodi nie jest dostępny na żadnej konsoli Playstation...

Co do pozostałych pytań, ja mam Xbox One, a S i X mają inną specyfikację np. Konsola Xbox One obsługuje tylko FHD, a S i X mają już obsługę 4K. Z pewnością konsole Xbox S i X są lepsze, ale nie wnikałem w ich specyfikacje, ponieważ mam niższy model tj. Xbox One. 

W zasadzie to korzystam z Kodi na Android TV, ponieważ z Xbox One mam tylko FHD, ale niekiedy np. gdy miałem problem z moim boxem Android TV, to "odpalałem" Kodi 21 Omega z konsoli (skórka AZ2:R na Kodi).

Pozdrawiam

Edycja 1. Na konsolach Xbox możliwość instalacji Kodi należy traktować jako dodatkową funkcjonalność, niestety nie jest to pełna funkcjonalności, przecież każda konsola służy głównie do gier. Istnieją pewne ograniczenia dla obsługi Kodi na Xboxi-e, powyżej w wątku piszą o tym użytkownicy Forum. Jednak bardzo dobrze śmiga FanFilm i zdecydowana większość dodatków. Mimo ograniczeń fajnie że jest możliwość instalacji Kodi na tej konsoli, można używać Kodi na niej, przynajmniej to co działa.

Edycja 2. Info dla zainteresowanych powiązane z obsługi Kodi na Xbox One/S/X, kupiłem kilka tygodni dni temu:
Pilot 8BitDo Xbox Media Remote

Multimedialny pilot bardzo ułatwia obsługiwanie Kodi ze skórką AZ2:R (w skórce AZ2:R pełne OSD uruchamia się przyciskiem X). Dokładnie przetestowałem tego pilota na Xbox One, jest to akcesorium warte uwagi dla korzystających z Kodi na Xbox Series X, Xbox Series S oraz Xbox One (Xbox One i wszystkie wyższe modele).  Dostępna jest wersja koloru czarnego, a w niektórych sklepach jest też wersja biała.

Dla informacji zamieszczam info ze zdjęciem. Zaznaczam, że w podobnych cenach ten pilot jest dostępny w innych polskich sklepach i ten link zamieszczam tylko w celach poglądowych, to jest zdjęcie i opis produktu:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pilot na zdjęciu wygląda niepozornie, jednak to tylko złudzenie, ponieważ jest on naprawdę bardzo solidnie wykonany, obudowa jest wyjątkowo "masywna" przyciski są  fluorescencyjne, dobrze leży w dłoni, jest wygodny w obsłudze. Działa bez żadnych problemów.

Pilot 8BitDo Xbox Media Remote jest bardzo dobrze wykonany i działa znakomicie na Xbox, zapewniając szybką oraz wygodną obsługę Kodi, w tym też inne programy i funkcje (pełna obsługa z pilota wszystkich programów audio - wideo dostępnych na konsoli Xbox). Oczywiście, że padem też można obsługiwać Kodi na konsoli, jednak obsługa pilotem umożliwia wygodne sterowanie Kodi jedną ręką.

Polecam ten produkt tj.  8Bitdo Xbox Media Remote - Pilot - Microsoft Xbox  do obsługi Kodi na konsolach Xbox One/S/X.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1 - przez sytrotiqx - 25-04-2023, 06:30 PM
RE: KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1 - przez Ktosi - 25-04-2023, 07:41 PM
RE: KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1 - przez Jmno - 18-07-2024, 03:47 AM
RE: KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1 - przez arkady1964 - 18-07-2024, 06:36 PM
RE: KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1 - przez Jmno - 19-07-2024, 05:47 AM
RE: KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1 - przez Jmno - 19-07-2024, 04:20 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości