08-08-2024, 03:39 PM
(08-08-2024, 12:39 PM)tele napisał(a): Powiem szczerze, że nie trafiłem na opisywany przez Ciebie przypadek, nawet nie mogę znaleźć zacytowanego przez Ciebie tekstu, także na ten moment nie potrafię zidentyfikować problemu. Może masz włączoną jakąś opcję, której ja nie mam. Może coś z autoodtwarzaniem?
Zainstalowałem przed chwilą najnowszą wersję FF (20240808) - niestety sytuacja taka sama jak opisałem wcześniej.
Przy uruchamianiu odcinka serialu wyskakuje od razu informacja (notyfikacja): " Lista odtwarzania. Nie można odnaleźć następnej pozycji do odtworzenia"... poźniej wyskakuje standardowe okno "Nieudane odtwarzanie jednej lub więcej pozycji. Wiecej informacji na ten temat...itd.".
W tym samym czasie odcinek się wyszukuje (czyli okno wyszukiwania w tle działa).
Instalowałem wszystkie Twoje aktualizacje i zawsze wszystko było OK - problem jest dopiero od wczoraj, czyli od wersji 20240803. Trudno powiedzieć o co kaman... Z "nietypowych" ustawień Kodi używam takiego ustawienia, aby po kliknięciu przycisku odtwarzania otwierało się okno z informacjami o wideo (o filmie, odcinku...), a nie tak, że film sie od razu odtwarza (wyszukuje). Dopiero z okna informacji o filmie uruchamiam odtwarzanie. To jedyne mało typowe (ale dostępne od zawsze w Kodi) ustawienie, które mam.
Co do wyświetlania informacji o wyszukanych żródłach w oknie (a nie w katalogu), to mam tak od zawsze i szczerze mówiąc nie pamiętałem już, dlaczego - zapewn mi się tak podobało ;-)
Wczoraj, gdy zainstalowałem wersję 20240803 i zaczeły sie kłopoty, to widząc, że w opisie podajesz, że cżęść ustawień działa tylko z katalogiem - zmieniłem w ustawieniach z okna na katalog... Niestety nadal wyswietla mi sie okno, a nie katalog (zmiana ustawienia nie zadziałała). Oczywiscie poczyscilem cache itd...
Tak więc póki co wracam do wersji z 24 lipca. Nie chcę już rozkminiać o co tu chodzi, bo jeśli problem nie jest globalny, to mniejsza z nim, starsza wersja działa dobrze...
Mam tylko pytanie: czy korzystając z wersji 20240724 mogę sobie bez obaw podmieniać pliki scraperów w katalogu sources/pl na te z nowszych wersji? Czy jednak będą się gryzły?