(23-11-2024, 10:56 AM)servisco2 napisał(a): Mam nietypowe pytanie.
Podłączyłem sobie myszkę budżetową Logitech do przystawki, wszystko fajnie działa tylko brakuje przycisku wstecz i trzeba sięgnąć po pilota.
Czy jest jakiś sposób na przypisanie na prawy przycisk myszy ?
Pozdrawiam
Wysłane z mojego CPH2663 przy użyciu Tapatalka
@servisco2 Sprawdziłem na budżetowej meszce tracer w przeglądarce BrowseHere przycisk wstecz (prawy na myszy), działa wszędzie tam gdzie ma działać.
Gdy chcesz przejść do poprzedniej strony internetowej to, trzeba wejść do menu tj. przycisnąć przycisk wstecz tj. prawy przycisk na myszce bezprzewodowej. W wyświetlonym menu masz dostęp do ikonki cofania strony internetowej (ikonka - strzałka w lewo). Wyjście z tego menu występuje przez przycisk wstecz tj. prawy przycisk na myszce bezprzewodowej.
Sprawdziłem też kilka innych myszek bezprzewodowych, wszystkie działają w przeglądarce BrowseHere bez żadnego problemu, w tym prawy przycisk - wstecz.
Działanie to jest identyczne w przeglądarce BrowseHere jak przycisku wstecz w pilocie od Android TV...Podobne sterowanie jak w myszce bezprzewodowej jest w nawet najtańszych pilotach Air Mouse, te zaś szczególnie polecam, ponieważ nie potrzebują podkładki do sterowania oraz mają wbudowaną klawiaturę tj. funkcja myszki + klawiatura (ceny od 30 złotych, przeciętnie około 50 złotych).
Zalety:
Pilot Air Mouse tj. uniwersalny pilot sprzęgnięty z klawiaturą oraz myszką jest dostępny w umiarkowanych cenach. Produkt ma rozmiary tradycyjnego pilota do telewizora, jednakże jest dwustronny. Na jednej stronie znajduje się standardowy pilot, natomiast drugą zajmuje klawiatura w układzie QWERTY. Zaletą każdego pilota Air Mouse jest niewielki rozmiar i wygodna obsługa jedną ręką. Sterowanie przy pomocy Air Mouse na ekranie, nie wymaga żadnej podkładki komputerowej. Trzeba tylko podłączyć USB sterownika pod sprzęt.
Oczywiście, równolegle działa również pilot od Android TV tzn. działają 2 piloty, w zależności od tego, który będziemy używać (tak samo jest z myszką bezprzewodową).
Szersze informacje o przeglądarce BrowseHere w wątku poświęconym tej przeglądarce:
Android/AndroidTV > Aplikacje > BrowseHere
Pozdrawiam