(23-11-2024, 12:51 PM)servisco2 napisał(a):(23-11-2024, 12:08 PM)arkady1964 napisał(a):(23-11-2024, 10:56 AM)servisco2 napisał(a): Mam nietypowe pytanie.
Podłączyłem sobie myszkę budżetową Logitech do przystawki, wszystko fajnie działa tylko brakuje przycisku wstecz i trzeba sięgnąć po pilota.
Czy jest jakiś sposób na przypisanie na prawy przycisk myszy ?
Pozdrawiam
Wysłane z mojego CPH2663 przy użyciu Tapatalka
@servisco2 Sprawdziłem na budżetowej meszce tracer w przeglądarce BrowseHere przycisk wstecz (prawy na myszy), działa wszędzie tam gdzie ma działać.
Gdy chcesz przejść do poprzedniej strony internetowej to, trzeba wejść do menu tj. przycisnąć przycisk wstecz tj. prawy przycisk na myszce bezprzewodowej. W wyświetlonym menu masz dostęp do ikonki cofania strony internetowej (ikonka - strzałka w lewo). Wyjście z tego menu występuje przez przycisk wstecz tj. prawy przycisk na myszce bezprzewodowej.
Sprawdziłem też kilka innych myszek bezprzewodowych, wszystkie działają w przeglądarce BrowseHere bez żadnego problemu, w tym prawy przycisk - wstecz.Działanie to jest identyczne w przeglądarce BrowseHere jak przycisku wstecz w pilocie od Android TV...
(...)
Tylko nie o to mi chodzi. Chce wymusić na Android TV, żeby ppm widział w systemie jako przycisk wstecz, wtedy było by łatwiejsze poruszenie się i przełączanie między aplikacjami bez konieczności uczucia pilota.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego CPH2663 przy użyciu Tapatalka
@servisco2 Teraz wiem co miałeś na myśli, ale są to sprawy, nie związane bezpośrednio z przeglądarka BrowseHere. Ja odpisałem jak można sterować tą przeglądarką przy użyciu typowych narzędzi do sterowania, bez żadnych modyfikacji. Wiem, że można modyfikować funkcje przycisków w pilotach od Android TV tzw. mapowanie przycisków, a więc zmiana dla nich poleceń w sterowaniu pilotem, ale nie bawię się w to.
Co do zmiany w funkcjach myszki bezprzewodowej, może gdzieś na forach pasjonaci tego typu sterowania mają jakieś rozwiązania...
Pozdrawiam