Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Estuary, dodanie roku prdukcji do tytułu/clearlogo odtwarzanego materiału.
Tytułem wstępu, bo nawyraźniej box tytułu/tematu nie trawi moich przydługawych tekstów. Wink
Temat związany jest ze skórką Estuary by pkscout. Jedyną znaczącą różnicą względem oryginału, jest to, że ta daje możliwość edycji strony głównej, no i tam jeszcze można zmienić pozycję paska postępu (z góry na dół). Reszta to "vanilla"... Wink

A więc tak, mam problem natury takowej, że ni w ząb nie wiem w jaki sposób zrobić tak, by w "tytule" odtwarzanego filmu, kiedy te (przeważnie) mają clearlogo zamiast tekstu, pojawiał się też rok produkcji.
Dla zobrazowania sytuacji, wygląda to tak:
[Obrazek: 6rwGrH1l.jpeg]
Jak widać na przykładzie, mamy tu "Companion Horror/Sci-fi/Thriller", a docelowo miałoby być np. "Companion (2025) Horror/Sci-fi/Thriller".

Zaś tu dla przykładu "poglądowego", screenshot z tej samej skórki, ale dla filmu, dla którego poskąpiono "grafiki":
[Obrazek: YRawQ5el.jpeg]
Jak widać skórka potrafi wyświetlać rok produkcji, ale za Chiny Ludowe i hinduskie "śnięte" krowy nie wiem jak zmusić "holewę" do zrobienia tego przy graficznej reprezentacji tytułu.

Do czego doszedłem? Chyba do niczego, skoro "się prosię" o pmocną dłoń. Wink
Znalazłem takie coś w pliku Variables.xml
<variable name="NowPlayingSublabelVar">
 <value condition="VideoPlayer.Content(musicvideos)">$INFO[VideoPlayer.Artist]$INFO[VideoPlayer.Album, - ]</value>
 <value condition="VideoPlayer.Content(episodes)">$INFO[VideoPlayer.TvShowTitle]</value>
 <value condition="VideoPlayer.Content(movies)">$INFO[VideoPlayer.Year]$INFO[VideoPlayer.Genre, - ]</value>
 <value condition="VideoPlayer.Content(livetv)">$INFO[VideoPlayer.ChannelName]</value>
 <value condition="Player.HasAudio">$INFO[MusicPlayer.Artist]$INFO[MusicPlayer.Album, - ]</value>
 </variable>

A druga część wygląda tak:
<variable name="PlayerClearLogoVar">
 <value condition="!String.IsEmpty(Player.Art(tvshow.clearlogo))">$INFO[Player.Art(tvshow.clearlogo)]</value>
 <value condition="!String.IsEmpty(Player.Art(clearlogo))">$INFO[Player.Art(clearlogo)]</value>
 </variable>

Dodatkowo w pliku VideoFullScreen.xml jest coś takiego:
		<control type="group" id="0">
			<control type="label" id="10">
				<left>45</left>
				<top>15</top>
				<width>1770</width>
				<height>100</height>
				<label></label>
				<font>font12</font>
				<shadowcolor>black</shadowcolor>
			</control>
			<control type="label" id="11">
				<left>45</left>
				<top>45</top>
				<width>1770</width>
				<height>100</height>
				<label></label>
				<font>font12</font>
			</control>
			<control type="label" id="12">
				<left>45</left>
				<top>75</top>
				<width>1770</width>
				<height>100</height>
				<label></label>
				<font>font12</font>
			</control>
		</control>
Co chyba jest związane z wyświetlaniem całości tytułu, bo jak mniemam label 10 jest od tytułu, label 11 od roku, a label 12 od gatunku. Choć nie wykluczam, że jestem w czarnej... bez latarki, czy nawet zapałek. Wink

O reszcze innych rzeczy/prób nie będę już pisać...

Tak więc, jest tu kto, majster/mistrzu od skórkowania i "powie" mi co i gdzie mam "podstęplować" aby skubaniec podawał rok produkcji przy clearlogo?
Próbowałem sam i skończyłem jak "Anka z zielonego" po ciężkich dragach, kicająca "wesoło" po polanie, grzebiąc w krowich plackach w poszukiwaniu kwiatków. Ktoś mi wręczy "stokrotkę", która nie była w taki sposób "hodowana"? Wink

Chyba że się nie da, wtedy cóż, tak czy inaczej zawczasu dziękuję.

Edit:
Tak się dzisiaj obudziłem i pomyślałem, czy nie byłbym "łaskaw" ułatwić pomocnym sprawy i podać przynajmniej urla do repo tej skórki Wink
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Wiadomości w tym wątku
Estuary, dodanie roku prdukcji do tytułu/clearlogo odtwarzanego materiału. - przez manieKMP - 16-03-2025, 06:46 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości