Cześć jeśli ktoś ma problem z odtwarzaniem z ff z plikami w 4 k z dolby vision to będzie mieć taki zielono fioletowy obraz bo niestety prawie wszystkie androidy tv nie mają pełnej licencji tylko posiadają w aplikacjach typu Netflix itp. chodzi o profile DV widocznie linki w ff mają wyższe profile np 7. Są dwa rodzaje oznaczeń linków
Web dl dv plik jest zakodowany zazwyczaj profilem 7 Dolby vision będzie zielonkawy obraz
Web DL /DV/HDR i tu film ma zwykle HDR i DV i będzie działać normalnie bo hdr jest bez licencji
I po mojej prośbie wcześniej tele dodał unikaj fraz umieszczamy DV. I także wcześniej poprosiłem tele o dodanie nie stosuj gdy:
A Nie stosuj gdy występuje słowo HDR
I mamy odpowiednio przefiltrowane linki tylko z DV I HDR i teraz takie linki są kodowane w DV i HDR
Przetestowałem kilka opcji hdr10 ,HDR 10+ normalnie działa
Czyli w polu Nie stosuj gdy występuje słowo DV+HDR,DV+HDR10,DV+HDR10+,DV+HDR10PLUS
Podziękowali: tele
Web dl dv plik jest zakodowany zazwyczaj profilem 7 Dolby vision będzie zielonkawy obraz
Web DL /DV/HDR i tu film ma zwykle HDR i DV i będzie działać normalnie bo hdr jest bez licencji
I po mojej prośbie wcześniej tele dodał unikaj fraz umieszczamy DV. I także wcześniej poprosiłem tele o dodanie nie stosuj gdy:
A Nie stosuj gdy występuje słowo HDR
I mamy odpowiednio przefiltrowane linki tylko z DV I HDR i teraz takie linki są kodowane w DV i HDR
Przetestowałem kilka opcji hdr10 ,HDR 10+ normalnie działa
Czyli w polu Nie stosuj gdy występuje słowo DV+HDR,DV+HDR10,DV+HDR10+,DV+HDR10PLUS
Podziękowali: tele