29-03-2025, 07:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2025, 07:12 PM przez manieKMP.)
(28-03-2025, 12:28 PM)Kasio napisał(a): U mnie na skin Aeon Nox Silvo po obejrzeniu filmu z Disney w oknie wyszukiwania FF był oznaczony jak obejrzany,ale jak weszłam we wtyczkę Disney juz ptaszka nie było.Wątpię by FF ingerował lub "podszywał się" pod inne wtyczki takie jak D+ i oznacza obejrzane materiały tylko "u siebie" (pod swoją nazwą), a konkretniej tworzony jest odpowiedni "imenny" wpis w którymś pliku .db (teoretycznie takie oznaczenia powinny być w MyVideos131.db, ale przed chwilą sprawdzając ten plik nie widziałem odpowiednich wpisów z oglądanych dzisiaj filmów, w sumie są jedynie seriale z zeszłego roku... więc na tę chwilę nie wiem gdzie FF zapisuje takie rzeczy, możliwe że w którejś ze swoich baz danych w jakiś specyficzny sposób, ewentualnie nie wchodzi mi cała baza na andku, bo ma ponad 24MB i możeliwe że wyświetlany jest jakiś skrawek jedynie 200 pierwszych wpisów).
Tez wam wywala z Zaluknij błąd 403, z przeglądarki po weryfikacji cloudflare śmiga bez problemu, a przez kodi wywala bład, próbowałem juz chyba wszystko i skonczyły mi sie pomysły.
Co do Zaluknij, ja te źródło wyłączyłem w opcjach parę dni temu, ponieważ od jakiś 2-3 tygodni "zasiedział się" on w weryfikacji CF.
Z tego też względu trochę sobie poczytałem o tym i wygląda na to, że właściciel strony takową weryfikację może sobie ustawić na trzy sposoby: brak weryfikacji, okresowa weryfikacja i "permanętna" weryfikacja.
Po tak "długim" czasie z Zaluknij siedzącym za weryf. CF, doszedłem do wniosku że strona najwyraźniej przeszła na "prema-CF" (choć wcześniej, wychodzi że była na okresowej). Mogę się oczywiście mylić.

Co do tego, że działa on Tobie na przeglądarce (po uprzednim przejściu weryfikacji), a na FF nie chce, nie zdziwiłoby mnie gdyby przeglądarka dostawała w ciastku jakiś token czy inny identyfikator sesji, po którym jest ona rozpoznawana. Tak więc "sama" zmiana UA w zaluknijcc.py nic Tobie nie da w takim wypadku (brak pełnych danych), ponieważ FF musiałby mieć możliwość jeszcze "wysłania" tego całego "identyfikatora", który siedzi u Ciebie w "kuksiaku" przeglądarki, a takowy musiałbyś, być może, z niej wydobyć i jakoś wstawić w plik zaluknijcc.py. Wtedy może by "zatrybiło", ale to jedynie teoria.
Podziękowali: arkady1964