Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana puli adresowej zepsuła bibliotekę
Panowie mam taki problem. Musiałem zmienić u siebie całą pulę adresową w domu. Nie podejrzewałem że takie jaja się zrobią przez zmianę.
Po zmianie adresu boxa z 192.168.0.57 na 192.168.2.57 i też został zmieniony adres serwera z plikami na nową pulę 192.168.2.100.

W menu kodi w źródłach zmieniłem do swoich plików adresację na 192.168.2.100. Nie chciała to działać po samej zmianie adresacji. Ogólnie żeby to ruszyło to była męka ale jak usunąłem i dodałem na nowo wszystkie foldery to wreszcie udało się i mogłem przeskanować i dodać do biblioteki filmy.

Następnie okazało się że po wejściu w filmy miałem pełno duplikatów. Kodi nie usunął przy usuwaniu folderów z filami bibliotek związanych z nimi. Uznałem że zrobię to ręcznie i dałem wyczyść bibliotekę ale i tu pojawił się problem. Przy czyszczeniu biblioteki zaczęło wywalać że są powiązane foldery sieciowe ze starej adresacji 192.168.0.100 i czy je usunąć. Dawałem oczywiście żeby je usunął i po chwili cały box się zawieszał na amen. Na koniec w rozpaczy postanowiłem nawet wpisać na serwerku stary adres ip i w boxsie też i spróbować usunąć ale też bez efektu.

Da się w jakiś sposób to odratować?
Gdzie mogę ręcznie wywalić bibliotekę wraz z podmontowanymi folderami?
Odpowiedz
REKLAMA:

Wiadomości w tym wątku
Zmiana puli adresowej zepsuła bibliotekę - przez kowalmisiek - 29-03-2025, 09:46 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości